Két lábbal a földön járnak a Williamsnél - F1VILÁG.HU

Két lábbal a földön járnak a Williamsnél

HIRDETÉS

Nem száll el barcelonai sikerétől a Williams Forma-1-es alakulata, a gárda résztulajdonosa, Toto Wolff szerint azonban minden okuk megvan arra, hogy optimistán várják az előttünk álló monacói versenyhétvégét.


Nem száll el barcelonai sikerétől a Williams Forma-1-es alakulata, a gárda résztulajdonosa, Toto Wolff szerint azonban minden okuk megvan arra, hogy optimistán várják az előttünk álló monacói versenyhétvégét.

A Williams Pastor Maldonado révén aratott nagyszerű győzelmet a bajnokság ötödik versenyén, Spanyolországban, és noha bíznak abban, lesz még okuk az örömre 2012-ben, tudják, hogy nehéz lesz megismételni a barcelonai teljesítményt.

A gárda igazgatótanácsának tagja, Toto Wolff szerint nem szabad túl nagy elvárásokat támasztaniuk önmagukkal szemben, hiszen könnyen csalódhatnak, ezzel együtt magabiztosan várja a következő megmérettetést.

„Pastor minden kategóriában nyert már, és Bruno [Senna] is diadalmaskodott a GP2-vel, tehát már nagyon várjuk Monacót” – mondta Wolff.

„Viszont úgy gondolom, nem várhatunk túl sokat, máskülönben előfordulhat, hogy azon a pályán, ahol azt várjuk, a legversenyképesebbek leszünk, mégsem leszünk olyan jók. Úgyhogy majd kiderül, mi történik csütörtökön és szombaton. De már nagyon várom, hogy ott legyünk.”

A szakember elmondta továbbá, nagyon elégedett azzal a fejlődéssel, amit csapata elért a kiábrándító 2011-es idényt követően, sőt, az első futam óta is komoly fejlődésen ment keresztül a gárda.

„Teljesítményünk az idény kezdete óta javult. Pastor szolidan haladt a hatodik helyen Fernando [Alonso] mögött az első futamon, és az adatokból kiderült számunkra, hogy hosszú etapon jók vagyunk. A versenytempónk mindig remek volt, ám ez eddig sajnos nem mutatkozott meg az eredményekben.”

„A fiúk kiválóan dolgoznak. Ne felejtsük el, hogy Mike [Coughlan – a gárda technikai igazgatója] és a többiek csak 9 hónapja vannak a Williamsnél. Nem gondoltuk, hogy ilyen hamar sikerül jelentős fejlődést elérni. Versenyzőink fiatalok, és nincs is túl sok tapasztalatuk.”

„Spanyolországban viszont láthattuk, hogy fantasztikus a csapatunk, az autó kiváló, a stratégia is parádés volt, és versenyzőnk hibátlan teljesítményt nyújtott, gyorsan versenyzett és intelligensen. Úgyhogy nagyon büszke vagyok. Nem nagyon hiszek a csodákban, de Spanyolországban kisebb csodát láthattam. A csapat már nagyon megérdemelte.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Két lábbal a földön járnak a Williamsnél
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!