Két nagyágyúval erősít a Mercedes

Geoff Willis mellett a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Aldo Costa is csatlakozik a Mercedes GP alakulatához – jelentette be a brackley-i gárda péntek délelőtt.


Geoff Willis mellett a Ferrari korábbi technikai igazgatója, Aldo Costa is csatlakozik a Mercedes GP alakulatához – jelentette be a brackley-i gárda péntek délelőtt.

Costa májusban intett búcsút a Ferrarinak, miután az olasz istálló kiábrándítóan kezdte a 2011-es évet: ezt követően rögtön felmerültek olyan találgatások, melyek szerint a szakember csatlakozik Ross Brawnhoz, és a Mercedesnél folytatja pályafutását.

A duó annak idején a Ferrarinál is együtt tevékenykedett. Costa december 1-jén kezdi meg a munkát új csapatánál.

Nem csak ő, hanem Geoff Willis is a német gyártó kötelékében folytatja: a szakember nemrégiben hagyta ott a Forma-1 mezőnyéhez tavaly csatlakozott HRT csapatát. Október 17-től technológiai igazgatóként tevékenykedik a Mercedesnél.

„Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy Aldo Costa és Geoff Willis csatlakozik az alakulathoz” – fogalmazott Ross Brawn csapatfőnök.

„Geoff egy igen elismert mérnök, hiszen több mint 20 éves F1-es tapasztalattal rendelkezik, és alig várjuk már, hogy jövő hónapban megkezdje a munkát nálunk.”

„Miután Aldóval hosszú évekig szorosan együtt dolgoztam, tudom, hogy megfelelő odaadással bír és világbajnoki tapasztalattal csatlakozhat majd a csapatunkhoz decemberben.”

„Felépíteni egy győztes csapatot izgalmas kihívás, Mercedesként folyamatosan a versenyképességre törekszünk. A Bob Bell vezette – rendkívül erős – technikai struktúrával a lehető legjobb irányba haladunk ahhoz, hogy elérjük céljainkat.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!