Két pályától elköszön a Forma-1 2020-ra - F1VILÁG.HU

Két pályától elköszön a Forma-1 2020-ra

HIRDETÉS
Két, jelenleg még a Forma-1-es versenynaptárban szereplő helyszínre jövőre nem látogat el a száguldó cirkusz mezőnye – jelentette ki Chase Carey, a sportág ügyvezetője.
Fotó: Pirelli

Az üzletember elárulta, jövőre is 21 versenyből áll majd az F1-es program, sőt, 2020 után tovább bővítenék a naptárat.

Azt már korábban bejelentették, hogy jövő áprilisban Vietnámba is ellátogat a királykategória, és arról is megállapodás született – bár szerződést még nem írtak alá –, hogy Zandvoort is visszakerül a Forma-1-es versenynaptárba.

Bár konkrétumokat nem említett, Carey elárulta, két jelenlegi versenyhelyszínnel már megállapodtak a folytatásról, a többiekkel pedig, akiknek a szerződésük lejár idén, tovább folynak az egyeztetések.

Monza nemrég már bejelentette, közel állnak a szerződés meghosszabbításához, Silverstone, Hockenheim, Mexikóváros és Barcelona viszont veszélyben van.

„A 2020-as versenynaptár véglegesítésének folyamatánál tartunk” – mondta Carey a minap. „Két szerződéshosszabbításról már elvileg megállapodtunk, és aktívan dolgozunk további hármon.”

„Azt pedig már bejelentettük, hogy lesz verseny Hanoiban, az építési munkálatok már meg is kezdődtek. Egy utcai helyszín lesz, az egyik legegyedülállóbb és legnagyobb kihívást jelentő helyszínnel a világon: 22 kanyarral, néhány hosszú egyenessel. Pár hete jártam is Hanoiban, az izgalom kézzelfogható volt.”

„Hanoi mellett pedig van egy elvi megállapodásunk még egy új helyszínnel a 2020-as év tekintetében. Még nem véglegesítettük a 2020-as versenyek számát, de jelenleg arra számítunk, hogy 21 futamunk lesz, ahogy 2019-ben is.”

„Mindez pedig azt jelenti, hogy nem tudjuk minden jelenlegi verseny szerződését meghosszabbítani.”

Az üzletember hozzátette, 2020 után tovább bővül a naptár.

Hirdetés

„Egyértelműen igény mutatkozik több mint 21 versenyre 2020-ban, és arra számítunk, hogy a 2020-as idény után némileg nő majd a versenyek száma. Viszont meg akarunk bizonyosodni arról, hogy maximalizáljuk a lehetőségeinket a sport és a rajongók szempontjából, és nem akarunk elsietni semmilyen döntést.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!