Két ponttal is elégedett lenne a Toro Rosso az év végén - F1VILÁG.HU

Két ponttal is elégedett lenne a Toro Rosso az év végén

HIRDETÉS

A Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli elárulta, már akkor elégedettek lennének idei teljesítményükkel, ha két ponttal zárnák a 2007-es bajnokságot.

A Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli elárulta, már akkor elégedettek lennének idei teljesítményükkel, ha két ponttal zárnák a 2007-es bajnokságot.

A Red Bull fiókcsapata a tavalyi évet egy ponttal zárta, ám a két héttel ezelőtt megrendezett Monte-Carlói Nagydíjon Scott Speed kilencedik helyének köszönhetően kis híján megszerezte idei első pontját.

Mindezek ellenére Ascanelli tisztában van csapata esélyeivel: “Két pont, ennyit szeretnénk szerezni az idei szezonban. Egyel többet, mint tavaly. Hogy túl kevés? Mindig azt mondom, hogy olyan célokat kell kitűzni magunk elé, amelyeket megérdemlünk. A média azt írta, hogy fejlődő fázisban vagyunk. Én nem így látom. Véleményem szerint jól sikerült a monacói futamunk, ami tény, hiszen a mezőny végéről felzárkóztunk a kilencedik helyre.”

“Barcelonában a Super Aguri hatalmas meglepetésre megszerezte történelme első világbajnoki pontját, így nekünk is lehet esélyünk az idei évben. Azonban reálisan kell látni az esélyeinket. Ha a Ferrari, a McLaren, a BMW, és a Renault versenyzői mind befejezik a futamot, akkor minden pontszerző hely elkel. Éppen ezért olyan pozíciókban kell autóznunk, hogy ha kell, ki tudjuk használni az elénk hulló lehetőségeket.”

Ascanelli ugyanakkor azt is elmondta, esély sincs rá, hogy a Toro Rosso valaha is befogja anyacégét, a Red Bull Racinget, noha egyesek szerint a két alakulat ugyanazzal a Newey-féle autóval indul a versenyeken az idei esztendőben.

“Teljesen normális dolog, hogy a Red Bull Racing előbb kap meg bizonyos újításokat, hiszen csak 150 ember dolgozik a mi csapatunkban. Most ugyanazzal a szárnyelrendezéssel megyünk, mint amivel az RB3-as már Barcelonában ment, és Monacóban is kaptunk néhány újítást. Továbbá a padlólemezt is kicseréltük, de senki ne gondoljon trükközésre” – magyarázta a szakember. “Spanyolországban néhány újítást próbáltunk, de megbízhatósági problémákba botlottunk. Azonban ezt nem sajnálom, ilyen a fejlesztési időszak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!