Friss hírek

Két versenytávot is teljesített szerdán a Mercedes

Fotó: Mercedes
Két komplett versenytávot is teljesített a Mercedes Forma-1-es csapata a barcelonai tesztek harmadik napján. Ahogy eddig, úgy most is autóba ült mindkét versenyző, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is.

A csapat összesen 847 km-t tett meg a tesztnap során, a Mercedes tehát egy újabb igazán produktív napon van túl.

Délelőtt Bottas róhatta a köröket a W10-essel, a finn délutánra adta át a volánt Hamiltonnak, aki a beállításokkal, illetve a rendszerellenőrzésekkel foglalatoskodott ma.

„Ma is sok kilométert meg tudtunk tenni – Valtteri és én is teljesítettünk egy komplett versenytávot, szóval a megbízhatóság szempontjából remek nap volt” – fogalmazott a brit.

„Egyre mélyebbre ástunk, próbáltuk megérteni az autót – ugyanúgy, ahogy minden év elején. Imádom ezt a kihívást minden évben: beülni egy új autóba olyan, mint találkozni egy új emberrel. Nem ismered a jó és rossz tulajdonságait, és elindulni egy úton egy ilyen versenyautóval igazi kiváltság.”

„Őrületes belegondolni, hogy ez már a hetedik idényem lesz a csapattal. És úgy tűnik, ez lesz a legnehezebb év a partnerségünk során – viszont izgatottan várom már. Imádom a versenyzést, szóval semmi sem változott.”

A Mercedes másik versenyzője, Valtteri Bottas azt mondja, az új autó napról napra jobb lesz.

„Az elmúlt két naphoz hasonlóan délelőtt aerodinamikai méréseket végeztünk” – mondta a finn.

Fotó: Mercedes

„Aztán először tettünk meg egy teljes versenytávot az új autóval. 66 kört mentünk egyhuzamban mindenféle probléma nélkül. Egyre többet és többet tanulunk a W10-esről, és újra jobbnak tűnt, mint egy nappal ezelőtt.”

„Van még terület a fejlődésre, de minden nap sikerül előrelépni.”

A Mercedes ma sem a köridőkre helyezte a hangsúlyt: Bottas 11., Hamilton 12. lett.

Csütörtök délelőtt az ötszörös világbajnok kezdi a munkát, délutánra pedig átadja az új autót csapattársának.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek