Kétnapos gumiteszt lesz a Hungaroringen a Magyar Nagydíj után - F1VILÁG.HU

Kétnapos gumiteszt lesz a Hungaroringen a Magyar Nagydíj után

HIRDETÉS
Hétfőn nyilvánosságra hozta 2021-es tesztprogramját a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó három csapat segítségével a Hungaroringen is tesztel majd.
Sergio Perez, Racing Point RP20, leaves the garage Pirelli tyre beauty

A Pirelli természetesen gőzerővel készül már a 2022-es Forma-1-es idényre, amikor is jelentősen megváltoznak a királykategória technikai szabályai. A regulákkal együtt az F1-es gumik is változnak, hiszen 18 colos kerekeket használnak majd a Forma-1 csapatai.

Az olasz gyártó múlt héten három napot már eltöltött a 2022-es abroncsok tesztelésével a Ferrari segítségével, legközelebb pedig a szezonnyitó Bahreini Nagydíj után folytatja a munkát – ugyancsak a Ferrari, illetve az Alpine közreműködésével.

Ezt követően Imolában (Mercedes), Barcelonában (Alpine, Red Bull, Alfa Romeo), Le Castellet-ben (Mercedes), Spielbergben (AlphaTauri), Silverstone-ban (Red Bull, Aston Martin, Haas), a Hungaroringen (Mercedes, McLaren, Ferrari), illetve Magny-Cours-ban (Alpine) is lesz F1-es gumiteszt.

A lenti táblázatból az is látható, mely teszteken dolgoznak majd az esős, és mely teszteken a slick-abroncsokkal.

A Magyar Nagydíj után tehát két napot tölt majd el a Pirelli a Hungaroringen: a 2022-es abroncsokat a Mercedes, a McLaren és a Ferrari segítségével teszteli hazánkban a gyártó.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!