Kettős feladat vár idén a Williamsre - F1VILÁG.HU

Kettős feladat vár idén a Williamsre

HIRDETÉS

Komoly kihívások elé néz 2016-ban a Williams Forma-1-es csapata, hiszen amellett, hogy megpróbál felzárkózni a Mercedes és a Ferrari mögé, vissza kell vernie a Red Bull támadását is.


Komoly kihívások elé néz 2016-ban a Williams Forma-1-es csapata, hiszen amellett, hogy megpróbál felzárkózni a Mercedes és a Ferrari mögé, vissza kell vernie a Red Bull támadását is.

Claire Williams, az istálló csapatfőnök-helyettese szerint ugyanis az energiaital-gyárosok komoly fenyegetést jelentenek majd az előttünk álló idényben.

A Williams tavaly a harmadik helyen zárta a konstruktőri pontversenyt, noha csak az ötödik legnagyobb költségvetéssel rendelkezik az F1-es mezőnyben.

„Le kell faragnunk a hátrányunkat a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest” – mondta Williams az Autosportnak nyilatkozva.

„Ez igazán nagy eredmény lenne egy olyan csapatnak, mint amilyen mi vagyunk, ha figyelembe vesszük, hogy a forrásaink nem olyan jelentősek, mint némely más csapaté.”

„És ha sikerül eközben magunk mögött tartanunk a Red Bullt, az még nagyobb eredmény lenne.”

A Williams utoljára 2012-ben tudott futamot nyerni a Forma-1-ben – akkor Pastor Maldonado nyert a Spanyol Nagydíjon, Barcelonában.

Mal

Claire Williams mindazonáltal úgy véli, a csapat tavaly, a Brit Nagydíjon is bizonyította, megvan bennük a potenciál az elsőségre, csupán jobban ki kell használniuk a kínálkozó lehetőségeket.

Hirdetés

„A Williams célja mindig a futamgyőzelem és a világbajnoki címért való küzdelem.”

„Már kétszer végeztünk harmadikként a konstruktőrök között, és javítanunk kell a teljesítményünkön, fel kell vennünk a harcot az élmezőnnyel.”

„Nem szabad elfelejtenünk, mennyire fantasztikus volt látni, amikor tavaly, Silverstone-ban autóink elsőként fordultak el az első kanyarban, miután megelőzték a Mercedest. Nagyszerű volt látni ezt a Williamstől, pláne hazai földön – soha nem fogom elfelejteni azt a futamot.”

„Ezen a versenyen bizonyítottuk – abban a néhány körben –, hogy visszatértünk, mint csapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!