Kettős pontszerzés az Alpine-nál, a versenyzők viszont többet akarnak ennél - F1VILÁG.HU

Kettős pontszerzés az Alpine-nál, a versenyzők viszont többet akarnak ennél

HIRDETÉS
Kettős pontszerzéssel zárta a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat az Alpine Forma-1-es csapata. Bár az istálló versenyzői örülnek az eredménynek, természetesen mindketten többre vágynak.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A523.  Formula 1 World Championship, Rd 2, Saudi Arabian Grand Prix, Friday 17th March 2023. Jeddah, Saudi Arabia.

A francia istálló a várakozásokon alul teljesített a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, így Dzsiddában mindenképpen javítani szerettek volna. Bár az élen zajló küzdelmekbe továbbra sem tudtak beleszólni, Esteban Ocon a 8., Pierre Gasly pedig a 9. helyen futott be.

„Egy kicsit magányosan telt a verseny, de tényleg ez volt a maximum, amit elérhettünk” – nyilatkozta Ocon a leintést követően. „Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy tartsuk a lépést a Ferrarikkal. Azt gondoltuk, sikerülni fog, de aztán elhúztak.”

„Onnantól kezdve pedig menedzseltük a tempót, és próbáltuk hazahozni az autókat, ami sikerült is. A kettős pontszerzésnek örülök. Jó, hogy végre problémák nélküli, sima versenyem volt. Remélhetőleg a következő futamon képesek leszünk felzárkózni az élen lévő autókhoz, mert egy kicsit magányosan telt így a verseny.”

Ocon beszélt az idei fejlesztési verseny fontosságáról is: reméli, az Alpine képes lesz remek fejlesztésekkel felvértezni az A523-as kódjelű versenyautót.

„Még korán van, és nem is szeretnék túl sokat beszélni erről” – mondta, amikor arról kérdezték, a szaúdi verseny reális képet adott-e az erőviszonyokról. „A szezon során komoly fejlesztési verseny bontakozik majd ki, és erre kell fókuszálnunk, meg kell próbálnunk felzárkózni, mert jelenleg nem ott tartunk, ahol szeretnénk.”

Az Alpine másik versenyzője, Pierre Gasly hozzátette, tény, hogy arra számított, egy kicsit közelebb lesznek a topcsapatokhoz.

„Összességében azt gondolom, vannak pozitívumai a versenynek. Ez volt a második futamom a csapattal, másodszor sikerült a pontszerzés, szóval elfogadjuk” – fogalmazott a francia. „Másfelől viszont arra számítottam, hogy egy kicsit közelebb leszünk az előttünk lévő srácokhoz.”

„Egy kicsit a senki földjén autóztunk a Ferrarik mögött, illetve a 10. helyen autózó srác előtt. Határozottan többre vágyunk, szóval dolgoznunk kell. Ami pedig engem illet, voltak olyan időszakai a hétvégének, amikor egy kicsit jobban éreztem magam az autóban, máskor viszont jobban küszködtem. Ki fogunk mindent elemezni, ez volt a második versenyem a csapattal, szóval lassan el fogunk jutni oda, ahol lenni szeretnénk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!