Friss hírek

Ki kellett cserélni Verstappen motorját a mai verseny előtt!

Motort cserélte Max Verstappen versenyautójában a Red Bull Racing csapata a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése után.

A holland versenyző úgy vágott neki a hungaroringi hétvégének, hogy nem lehetett biztos abban, V6-os erőforrása sérülések nélkül megúszta a Brit Nagydíj első körében elszenvedett óriási bukást.

A motorgyártó sakurai központjában alapos vizsgálatokat végzett, majd a Magyar Nagydíj pénteki nyitónapján a versenypályán is leellenőrizték az aggregátot – és úgy tűnt, minden rendben van vele.

Verstappen az időmérőn a 3. rajthelyet szerezte meg a két Mercedes mögött, a Honda azonban vasárnap délelőtt megerősítette, problémát találtak a motorban, így kicserélték azt a mai futamra.

„Az időmérőt követő ellenőrzések során észrevettünk valamit Max erőforrásában, ami a hétvége során alakulhatott ki, és jó eséllyel a silverstone-i baleset utóhatása” – áll a Honda közleményében.

„Ezért kicseréltük egy ugyanolyan specifikációjú új erőforrásra. A szabályok szerint Max a 3. helyről rajtolhat majd, nem kap büntetést a csere miatt.”

Arra nem tért ki a Honda, hogy milyen jellegű problémáról van szó, és hogy a kicserélt erőforrást a szezon későbbi részében használhatja-e újra Verstappen. Ha nem, jó esély van rá, hogy a hollandnak a bajnokság hajrájában egy negyedik erőforrásra is szüksége lesz, ami viszont már büntetést von maga után…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!