Friss hírek

Kiáll Hamilton mellett a McLaren

Lewis Hamilton védelmére kelt a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat követően a McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh. A szakember szerint nincs baj a pilóta hozzáállásával, ugyanakkor reméli, tanul az esetből.


Lewis Hamilton védelmére kelt a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat követően a McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh. A szakember szerint nincs baj a pilóta hozzáállásával, ugyanakkor reméli, tanul az esetből.

Lewis Hamilton védelmére kelt a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat követően a McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

Hirdetés
 

A brit versenyző a hétvégi futamot követően ismét a média kereszttüzébe került, miután ezúttal is balesetbe keveredett a versenypályán: Hamilton Felipe Massa Ferrarijának ütközött neki, minek következtében a brazil versenyző defektet kapott, saját versenygépének első szárnya pedig megsérült.

A versenybíróság később bokszutca-áthajtásos büntetéssel sújtotta a McLaren pilótáját, aki ennek ellenére az ötödik helyen ért célba Szingapúrban.

Hamilton számos hibát vétett már az idei évben, melyek miatt versenyzőtársai is élesen kritizálták a közelmúltban. A McLarent irányító Martin Whitmarsh szerint azonban nincs baj a pilóta hozzáállásával, ugyanakkor reméli, hogy tanul az esetből.

„Úgy gondolom, az autósportban olykor nem a te szájízed szerint alakulnak a dolgok, van ilyen. Az idei egy nagyon kemény szezon, de továbbra is kihajtunk a pályára és meg fogjuk próbálni megnyerni a hátralévő öt versenyt, és Lewis is erre törekszik majd, ez biztos” – fogalmazott a szakember.

„Amikor közlik veled, hogy a tizennyolcadik vagy tizenkilencedik helyre csúsztál vissza egy olyan pályán, mint ez, az iszonyatosan frusztráló lehet, tehát elfogadni ezt és olyan jól teljesíteni, mint ahogy ő teljesített, egész egyszerűen rendkívüli.”

„De egyikünk sem tökéletes. A csapat is elkövetett néhány hibát, és még el is fog a jövőben is. Nem akarunk, de ilyen az élet. Nyitottak vagyunk és őszinték ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Nem rejtjük véka alá őket, elfogadjuk az emberek álláspontját.”

„Csapatként meg kell próbálnunk jobbnak lenni, mint ahogy Lewisnak is erre kell törekednie. Viszont úgy gondolom, hogy nagyon nehéz körülmények közepette zárkózott fel. Ötször hajtott át a bokszutcán és értékes pontokat szerzett, és nagyszerű teljesítmény, hogy ötödikként ért célba.”

A vasárnapi esetet követően a másik érintett, Felipe Massa rendkívül élesen bírálta a McLaren versenyzőjét. A brazil úgy véli, Hamilton soha nem tanul, egész egyszerűen képtelen használni az eszét.

„Megint csak úgy gondolom, hogy nem tudja használni az eszét – ahogy az időmérőn sem tudta. Megint egy nagy balesetet okozhatott volna” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Megfizet érte, de képtelen megérteni. Már csomószor megcsinálta velem az idei szezonban. Fontos, hogy az FIA megvizsgálja és megbüntesse őt minden egyes alkalommal.”

A brazil hozzátette, amíg a mclarenes nem változtat hozzáállásán, nem fog újabb világbajnoki címet nyerni a Forma-1-ben.

Massa véleményével kapcsolatban Whitmarsh elmondta, véleménye szerint Hamilton folyamatosan tanul a hibákból.

„Szerintem [Massa] rosszul gondolja. Lewis továbbra is egy fiatal srác, folyamatosan tanul és tanulni is fog ezekből. Versenyeket fog nyerni és biztos vagyok abban, hogy világbajnoki címeket is. Ő egy agresszív, magabiztos versenyző.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!