Friss hírek

Kiállnak döntésük mellett az élcsapatok

A Forma-1 élcsapatai szerint igenis jól döntöttek akkor, amikor a költségvetési plafon bevezetése ellen voksoltak, álláspontjuk szerint ugyanis az sokat ártana a száguldó cirkusznak.


A Forma-1 élcsapatai szerint igenis jól döntöttek akkor, amikor a költségvetési plafon bevezetése ellen voksoltak, álláspontjuk szerint ugyanis az sokat ártana a száguldó cirkusznak.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt a Bahreini Nagydíj hétvégéjén jelentette be, 2015-ben mégsem vezetnek be költségvetési plafont a Forma-1-ben, a Stratégiai Munkacsoportban helyet foglaló hat istálló ugyanis erősen ellenezte azt.

Hirdetés
 

A döntéssel nem értenek egyet a királykategória kisebb alakulatai, melyek nemrég levelet intéztek az FIA-nak – állításuk szerint komoly problémák merülnek fel, ha nem tesznek valamit a költségek csökkentése érdekében.

A Stratégiai Munkacsoport két kulcsembere azonban kiáll a döntés mellett, elmondásuk szerint költségvetési plafon bevezetése nélkül is gátat lehet szabni a költekezésnek.

„Azt gondolom, a helyzet az, hogy a költségvetési plafonnal nem lehetne hatékonyan kontrollálni a költségeket” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az AUTOSPORT-nak.

„Abban minden csapat egyetért, hogy csökkentenünk kell a költségeket, ennek leghatékonyabb mondja pedig a sportszabályzat megfelelő megváltoztatása. Szóval ezt kell megvizsgálnunk, illetve azt, hogy mire költünk a legtöbbet.”

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff korábban a költségvetési plafon mellett volt, ám miután sok csapat ellenezte, hiba lett volna a bevezetése.

„Úgy találtuk, hogy egy költségvetési plafon bevezetése túl sok ellenszavazatot kapott volna bizonyos alakulatoktól” – fogalmazott a szakember.

„Mi pedig elfogadtuk ezt. De határozottan úgy gondoljuk, hogy csökkentenünk kell a költségeket, és bizonyos tekintetben limitálnunk kell azokat.”

„Elég történelmi bizonyíték van arra, hogy ennek a technikai- és sportszabályzat megváltoztatása a módja. Például a tesztek korlátozása, a kijárási tilalom bevezetése, a parc ferme szabályzat.”

„Remélhetőleg az efféle változtatásokkal sikerül lejjebb szorítani a költségeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!