Friss hírek

Kiderült, kap-e rajtbüntetést Ricciardo Kanadában

Fotó: Red Bull Racing

Nem kell rajtbüntetéstől tartania Kanadában a Red Bull versenyzőjének, Daniel Ricciardónak, autójának kinetikus energia-visszanyerő rendszere (MGU-K) ugyanis a hírek szerint nem szenvedett végzetes károkat.

Daniel Ricciardo V6-os erőforrása jelentősen veszített teljesítményéből a vasárnapi, monte-carlói versenyen, miután problémák támadtak autójának energia-visszanyerő rendszerével.

A Red Bull versenyzője mindazonáltal derekasan helytállt, és végül megnyerte a futamot.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint az MGU-K nem sérült meg Monacóban, csupán összeszerelési problémák voltak vele, így az egységet Kanadában újra használhatja majd Ricciardo.

Ha megsérült volna a kinetikus energia-visszanyerő rendszer, Ricciardóra rajtbüntetés várt volna Montrealban, hiszen egy újabb csere után már a harmadik ilyen egységet szerelnék autójába. A Red Bullnál viszont tudják, szinte elkerülhetetlen lesz idén a büntetést.

„Úgy tűnik, nem lesz rajtbüntetés Montrealban” – mondta Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója. „Viszont egy ponton utol fog minket érni…”

Max Verstappen esetében ügyesen taktikázott a Red Bull: miután a holland összetörte autóját a monacói 3. edzésen, a csapat beépítette a harmadik MGU-K-t autójába, hiszen amúgy is a mezőny végéről indult a versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek