Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Kiderült, mi okozta a Honda motorhibáit

Váratlan vibráció okozta a Honda-motorokkal kapcsolatos problémákat a McLaren számára az előszezoni teszteken – értesült a Sky Sports.


Váratlan vibráció okozta a Honda-motorokkal kapcsolatos problémákat a McLaren számára az előszezoni teszteken – értesült a Sky Sports.

A wokingi gárda számára kiábrándítóan alakult a téli felkészülés, autója ugyanis számos alkalommal megállt a pályán műszaki problémák miatt, így a McLaren nagyon kevés időt tudott csak a pályán tölteni.

A Sky Sports értesülései szerint mostanra kiderült, hogy a sorozatos elektronikai problémákat a Honda-erőforrás vibrációja okozta.

„Hogy mi a probléma a motorral? Amennyire én tudom, a problémát a vibráció okozza – olyan komoly mértékű, hogy zavarja az elektromos rendszereket” – mondta David Croft, a Sky Sports F1 kommentátora.

A hírek szerint a McLaren és a Honda a kéthetes téli tesztek alatt többet módosított az erőforráson, mint amennyire lehetősége lesz az egész szezon során – és miután a V6-os erőforrást csak letekert állapotban tudták használni Barcelonában, a McLaren új karosszériájának fejlesztése sem a tervek szerint zajlott.

„Egyetlen problémánk volt: a motor” – mondta Alonso a teszteken.

A McLaren legjobb idejét a teszteken Stoffel Vandoorne futotta: a belga 1 perc 21,348 másodperces időt ért el a katalán ringen, ami közel 3 másodperccel lassabb, mint Kimi Räikkönen 1 perc 18,634 másodperces ideje.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS