Friss hírek

Kiderült, mi okozta a Mercedes problémáit

A túl magas hőmérséklet okozta a Mercedes Forma-1-es csapatának benzinnyomással kapcsolatos problémáit a Monacói Nagydíj időmérő edzésén.


A túl magas hőmérséklet okozta a Mercedes Forma-1-es csapatának benzinnyomással kapcsolatos problémáit a Monacói Nagydíj időmérő edzésén.

A német istálló mindkét versenyzőjét hátráltatták a problémák szombaton, Lewis Hamilton pedig a Q3-ban a bokszutca végén kénytelen volt leparkolni versenyautóját, amit aztán visszatoltak a garázsba.

A britnek szerencséje volt, hiszen az időmérő végén még ki tudott menni a pályára, és megszerezte a harmadik rajtkockát, a Mercedesnél azonban alapos vizsgálatba kezdtek.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, az átlagosnál jóval magasabb autóhőmérséklet miatt az üzemanyag hőmérséklete is magasabb volt annál, mint amivel a benzinpumpa meg tud birkózni – ez okozta a galibát.

„Úgy tűnik, az üzemanyag-hőmérsékletből adódóan volt problémánk a benzinpumpával, ez mindkét autó esetében felmerült” – mondta a szakember.

„És sajnos Lewis már kint volt a garázsból, úgyhogy eltartott egy kis ideig. De legalább sikerült azonosítanunk a problémát, és van is rá megoldásunk. Most legalább már rendelkezésünkre áll az információ.”

Wolff elárulta, a problémát a monacói versenypálya rövid vonalvezetése okozza, a levezető körben ugyanis nincs elég idő arra, hogy visszahűljön az autó.

„Elég rövid itt egy kör, és amikor szűkös az időkeret, mások a procedúrák – ez volt a fő okozója a dolgoknak. A forró autót a rövid levezető kör után visszatoljuk a garázsba, és ez hatással van az üzemanyagpumpára. Nem szabadna megtörténnie – és általában nem is fordul elő.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Kiderült, mi okozta a Mercedes problémáit
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata
Verstappen: Érezhetően más az új Red Bull
Jövő csütörtökön tart bemutatót a Haas F1-es csapata
F1Világ YouTube
Készülj az F1-es szezonra magyar riportfilmekkel!