Kiderült, mi okozta a Mercedes problémáit

A túl magas hőmérséklet okozta a Mercedes Forma-1-es csapatának benzinnyomással kapcsolatos problémáit a Monacói Nagydíj időmérő edzésén.


A túl magas hőmérséklet okozta a Mercedes Forma-1-es csapatának benzinnyomással kapcsolatos problémáit a Monacói Nagydíj időmérő edzésén.

A német istálló mindkét versenyzőjét hátráltatták a problémák szombaton, Lewis Hamilton pedig a Q3-ban a bokszutca végén kénytelen volt leparkolni versenyautóját, amit aztán visszatoltak a garázsba.

A britnek szerencséje volt, hiszen az időmérő végén még ki tudott menni a pályára, és megszerezte a harmadik rajtkockát, a Mercedesnél azonban alapos vizsgálatba kezdtek.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elárulta, az átlagosnál jóval magasabb autóhőmérséklet miatt az üzemanyag hőmérséklete is magasabb volt annál, mint amivel a benzinpumpa meg tud birkózni – ez okozta a galibát.

„Úgy tűnik, az üzemanyag-hőmérsékletből adódóan volt problémánk a benzinpumpával, ez mindkét autó esetében felmerült” – mondta a szakember.

„És sajnos Lewis már kint volt a garázsból, úgyhogy eltartott egy kis ideig. De legalább sikerült azonosítanunk a problémát, és van is rá megoldásunk. Most legalább már rendelkezésünkre áll az információ.”

Wolff elárulta, a problémát a monacói versenypálya rövid vonalvezetése okozza, a levezető körben ugyanis nincs elég idő arra, hogy visszahűljön az autó.

„Elég rövid itt egy kör, és amikor szűkös az időkeret, mások a procedúrák – ez volt a fő okozója a dolgoknak. A forró autót a rövid levezető kör után visszatoljuk a garázsba, és ez hatással van az üzemanyagpumpára. Nem szabadna megtörténnie – és általában nem is fordul elő.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS