Friss hírek

Kiderült, mi okozta Räikkönen balesetét a Hungaroring bokszutcájában

Az Alfa Romeo jelzőlámpájának hibája miatt ütközött össze Nikita Mazepinnel a Forma-1-es Magyar Nagydíjon Kimi Räikkönen.

A finn versenyző a mezőny többi tagjával együtt a bokszba hajtott a vasárnapi verseny újraindítása előtt, ahogy azonban tért vissza kerékcseréje után, összeütközött az épp kiállására érkező Mazepinnel.

Az orosz pilóta autója olyannyira megsérült, hogy azonnal ki is esett, Räikkönen viszont folytatni tudta – a versenybírók pedig természetesen azonnal vizsgálni kezdték az esetet, az Alfa Romeo versenyzőjét pedig veszélyes kiengedés miatt 10 másodperces időbüntetéssel sújtották.

Hirdetés
 

Az Alfa Romao pályaműveletekért felelős főmérnöke, Xevi Pujolar elárulta, a csapat által használt jelzőlámpa hibásodott meg.

„Amikor Kimi kerékcseréjét csináltuk, és mindenki a bokszba hajtott, volt egy problémánk a forgalomfigyelő lámparendszerünkkel, tehát nem működött jól” – mondta a szakember. „Akkor indult el, amikor Mazepin épp jött be sajnálatos módon.”

„A lámpa zöldet, pirosat, majd megint zöldet mutatott, amikor pedig végeztek a kerékcseréjével, átváltott újra zöldre, de pirosnak kellett volna maradnia. Szóval a rendszerünk nem működött megfelelően.”

A belső kamerás felvételeken egyébként jól látszott, a kerékcserét követően a lámpa valóban zöldre váltott, majd miután Räikkönen elindult, hirtelen pirosra, ekkor azonban már késő volt.

A finn versenyző végül a 11. helyen zárta a futamot, Sebastian Vettel kizárása miatt azonban megörökölte az 1 pontot érő 10. helyet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!