Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Miguel Medina - Pool/Getty Images)

Kiderült, mi okozta Verstappen imolai defektjét

Kiderült, mi okozta Verstappen imolai defektjét

Kiderítette a Pirelli, mi okozta Max Verstappen durrdefektjét a két héttel ezelőtti Emilia Romagna Nagydíjon.

A holland versenyző a második helyről esett ki Imolában, miután jobb hátsó defektet kapott.

A Forma-1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli természetesen alaposan kivizsgálta a történteket, és végül arra jutott, hogy törmelékek okozhatták a defektet.

„Elvégeztünk egy vizsgálatot a gumin, illetve a gumi azon részén, amit be tudtunk gyűjteni” – mondta Mario Isola, a Pirelli F1-es főnöke.

„Találtunk néhány vágást a futófelületen, illetve az oldalfal belső és külső oldalán. Úgy gondoljuk, hogy a defekt okozója a futófelület közepén keletkezett sérülés volt az övbetéten és a karkaszon.”

„Az övbetétek elkezdtek leválni, és egy ponton a karkasz már nem bírta a terhelést, és jött a defekt, amit mindenki látott a TV-ben.”

„Erre jutottunk, de nyilván nagyon nehéz kielemezni egy gumit, ami darabokban van. Imolából rögtön visszaküldtük a gumit milánói laborunkba, és prioritásként kezeltük a vizsgálatát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!