Verstappen vs. Ocon

Kiderült, mi okozta Vettel szerdai balesetét

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapata kiderítette, mi okozta Sebastian Vettel balesetét szerdán, a hatodik előszezoni tesztnapon.

A német versenyző tegnap délelőtt 11 óra után nem sokkal csapta a gumifalnak a Ferrari 2019-es autóját – nem sokkal később ki is derült, nem versenyzői hiba történt, sokkal inkább műszaki hiba miatt következett be a baleset.

A Ferrari tegnap még nem tudott információkkal szolgálni az okokat illetően, mára azonban kiderült, felniprobléma okozta a balesetet.

A maranellói gárdánál arra a következtetésre jutottak, „a felni néhány másodperccel a baleset előtt sérült meg egy külső tárggyal való ütközés következtében”.

Mivel a Ferrari autója meglehetősen összetört, az olasz csapat rengeteg pályaidőt veszített csütörtökön, emiatt pedig változtatnia is kellett tesztprogramján mára és holnapra.

Csütörtökön Charles Leclerc rója a köröket az SF90-essel, pénteken pedig Sebastian Vettel zárja majd a programot.

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek