Friss hírek

Kiderült, miért lett „duci” az Alpine F1-es autója

Igazán látványos formát kapott az Alpine Forma-1-es csapatának 2021-es autója – az A521-es kódjelű versenyautó bemutatásakor ez még nem látszott, a bahreini teszten viszont kiderült a turpisság.

A francia istálló egy a rivális csapatoktól eltérően teljesen másképp alakította ki versenyautójának motorborítását, mint az elmúlt években. A 2021-es versenyautó meglehetősen „kövérkés” lett, ami természetesen mindenki figyelmét felkeltette a bokszutcában.

Az Alpine F1-es csapatának vezérigazgatója, Marcin Budkowski pedig magyarázatot is adott a megoldásra – igaz, a részletekbe annyira azért nem ment bele.

Hirdetés
 

„Ez egy technikai döntés. Arra jutottunk, hogy az oldalszekrények beszűkítése egy jó irány volt, ami persze nem újdonság. Szóval úgy döntöttünk, hogy áthelyezünk néhány terjedelmes méretű dolgot a légbeömlő mögé” – mondta a szakember.

„Szóval igen, egy igazán látványos, kövérkés formája lett az autónknak, de a mi esetünkben ez működik.”

„Való igaz, hogy a súlypont tekintetében vannak hátrányai, de általánosságban elmondható, hogy az aerodinamikai teljesítmény felülkerekedik a súlyon, illetve a súlyponton.”

Az Alpine autója egyelőre meggyőzően teljesít a teszteken: a francia istálló volt a legtöbb időt pályán töltő csapat az elmúlt két napban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!