Kiderült, miért nem büntették Perezt a versenybírók - F1VILÁG.HU

Kiderült, miért nem büntették Perezt a versenybírók

HIRDETÉS
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a vasárnapi Francia Nagydíjat követően magyarázatot adott arra, Sergio Perez miért tarthatta meg pozícióját azok után, hogy úgy előzte meg Valtteri Bottast, hogy közben kiszélesítette a pályát.
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 20: Third placed Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 20, 2021 in Le Castellet, France. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

A mexikói versenyzőt a 3. helyen intette le a kockás zászló, miután a futam hajrájában Valtteri Bottas elé tudott kerülni.

Perez a 49. körben indított támadást a finn ellen, és miközben a két versenyző átszáguldott a Signes nevű jobbosban, a Red Bull versenyzője a kijáraton kiszélesítette a pályát.

A versenybírók megvizsgálták az esetet – ám végül úgy döntöttek, nem büntetik Perezt.

„A versenybírók megállapították, hogy Perez teljesen befejezte már a Bottasszal szembeni előzést, amikor elhagyta a pályát a 10-es kanyarban. Emiatt pedig a pályaelhagyás kérdése sztenderd „pályakiszélesítésbe” ment át” – áll az FIA közleményében.

„A stewardok megállapították, hogy Perez területet veszített a következő kanyarban, így az esettel nem szerzett „tartós előnyt”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!