Kiderült, miért nem tudott jól rajtolni Norris a 3. helyről - F1VILÁG.HU

Kiderült, miért nem tudott jól rajtolni Norris a 3. helyről

HIRDETÉS
Nehéz versenye volt Olaszországban a McLaren ifjú titánjának, Lando Norrisnak, mégis Forma-1-es pályafutása egyik legjobb futamaként jellemezte a monzait. A brit versenyző elárulta, miért sikerült olyan gyengén a rajtja múlt vasárnap.
Lando Norris, McLaren MCL36 from rear

Norris remek teljesítményt nyújtott a szombati időmérő edzésen, a riválisok rajtbüntetései következtében pedig a 3. helyről vághatott neki a szezon tizenhatodik futamán. Bár a McLaren versenyzője szeretett volna a dobogóért harcolni Olaszországban, a rendkívül gyenge rajt hamar megpecsételte a sorsát. Norris négy pozíciót is veszített a startnál, és miután a futamon volt egy elrontott kerékcseréje is, csak a 7. pozícióban ért célba. Mégis idei legjobb versenyeként jellemezte a monzait.

„Rendkívül hosszan elmentem az első etapban, azt hiszem, a 35. vagy 36. körben álltam csak ki a bokszba” – mondta a McLaren versenyzője. „Szerintem ez volt az egyik legjobb versenyem a Forma-1-ben a dolgok menedzselését, illetve a türelmet tekintve. Idén határozottan ez volt a legjobb, de majdhogynem teljes Forma-1-es pályafutásom során is.”

„Úgy érzem, hogy a 7. hely nem sokat ér ahhoz képest, amit csináltam ezen a futamon, de ilyen az élet. Megesik, tanulni fogunk belőle és továbblépünk.”

Norris azt mondja, ha nincs az elrontott bokszkiállás, akár az 5. helyen is célba érhetett volna. A gyenge rajttal kapcsolatban pedig elismerte, nem sikerült betölteniük a rajtbeállításokat a futam előtt, és már nem volt idő megoldani a problémát.

„Feltehetően az 5. helyen végezhettem volna, szóval egy kicsit csalódott vagyok. Rettentő rosszul sikerült a rajtom, mert rossz beállításokon voltam, semmit sem csinálhattam volna másképp. Aztán volt egy gyenge kiállásunk, feltehetően ezért buktunk egy pozíciót Lewisszal [Hamilton] szemben. Hogy megelőzött-e volna néhány kör után, vagy sem… Lehetséges, de versenyezhettünk volna, lett volna egy lehetőségünk. És talán ki tudtam volna húzni a biztonsági autós szakaszig. Szóval igen, az 5. hely elérhető lett volna, de végül a 7. pozícióban zártunk.”

Norris elárulta, jelezték neki a csapat részéről, hogy gyenge rajtra számítson.

„A rajtbeállításokról van szó, amin nem lehet változtatni az egyperces jelzés után, vagy ilyesmi. Nem megengedett a módosítás, szóval semmit sem tehettem. Szóval róla, szóval számítottam a gyenge rajtra. Természetesen, amikor a lámpák kialszanak, neked reagálnod kell. Ilyesmi még soha nem fordult elő, és talán nem is fog többet. Remélem. De lekopogom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!