Kiderült, mikor érkezik a McLaren B-autója - F1VILÁG.HU

Kiderült, mikor érkezik a McLaren B-autója

Jelentősen átalakul hamarosan a McLaren Forma-1-es csapatának versenyautója, az istállót irányító Andrea Stella pedig azt reméli, sikerül szintet lépniük a versenyképesség tekintetében.

A patinás brit istálló a vártnál jóval gyengébb formában kezdte az idény, első fejlesztési csomagját pedig már Bakuban bevetette. Bár az újítások a várt előrelépést jelentették az istállónak, a csapat MCL60-as kódjelű versenyautójának légellenállása továbbra is túl nagy, a teljesítménye pedig elmarad a riválisokétól.

Andrea Stella csapatfőnök már korábban beszélt arról, a McLaren ide legnagyobb fejlesztési csomagját még a nyári szünet előtt beveti majd, és lényegében egy B-autóról beszélhetünk ebben az esetben. Most pedig kiderült, az új csomag július első felében debütál majd.

„A terv az, hogy versenyképesebbé tegyük az autót. Most pedig érkezik a csomag, ami Ausztria és Nagy-Britannia között lesz elérhető számunkra, ennek köszönhetően pedig egy versenyképesebb szintre kerülhet az autó” – mondta Stella. „Fejlődik az autó, fejlődnek az általunk sikeresnek vélt koncepciók. Észrevehető különbségek lesznek ahhoz képest, amit most látunk.”

„Ez lesz az alapja a jövő évi fejlesztéseknek. Az évad második felére pedig lesz egy újabb jelentős fejlesztési csomag.”

A McLaren jelenleg 17 szerzett ponttal a konstruktőri tabella 6. helyét foglalja el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!