Kiderült, mikor lesz az új Ferrari első igazi bejáratása - F1VILÁG.HU

Kiderült, mikor lesz az új Ferrari első igazi bejáratása

Fioranóban tartja új versenyautójának első igazi bejáratását a Ferrari Forma-1-es csapata.
Ferrari, Carlos Sainz, Pirelli, wet tyre test 2023, Fiorano

A patinás olasz istálló február 13-án mutatja be 2024-es versenyautóját a nagyközönségnek, a hírek szerint pedig a maranellóiak visszafogott prezentációt tartanak: a közönség az interneten figyelheti majd a leleplezést, ellentétben a tavalyi évvel, amikor a csapat házi tesztpályáján lelkes nézők előtt gurulhatott pályára a gárda aktuális versenyautója.

A fioranói bejáratásra ezúttal is sor kerül majd: a csapat a bemutató napján, azaz 13-án zárt kapuk mögött egy 15 kilométeres úgynevezett shakedownt tart, másnap, február 14-én pedig első idei „filmforgatási” napját is lezavarja. A Forma-1-ben az idei évre változtak az efféle promóciós napokra vonatkozó szabályok, hiszen az eddigi 100 km helyett 2024-ben már 200 km-t lehet megtenni a filmforgatási napokon, melyekből egyébként kettő áll minden istálló rendelkezésére.

Ezeket leszámítva nem lehet privát teszteket végezni az aktuális versenyautókkal, leszámítva a Pirelli gumitesztjeit, melyekből minden istálló kiveheti a részét.

Hétfő óta azt is tudni lehet, a Ferrari új autója az SF-24-es kódjelet viseli majd. A csapat versenyzői 2024-ben is Charles Leclerc és Carlos Sainz lesznek. Előbbi versenyzővel nemrég hosszú távú szerződést kötöttek a maranellóiak, míg Sainz kontraktusa az idei év végén jár le. Úgy tudni, a spanyol pilótával egyelőre nem jutott dűlőre a Ferrari az új szerződés időtartamára vonatkozóan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!