Kiderült, mikor lesz jövőre az F1-es Ausztrál Nagydíj - F1VILÁG.HU

Kiderült, mikor lesz jövőre az F1-es Ausztrál Nagydíj

HIRDETÉS
Április 2-án tartják 2023-ban a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat – jelentették be a szervezők kedden. Melbourne a világbajnoki sorozat harmadik állomásának ad otthont jövőre.
atmosphere, Aramco, aramco-working, live, Albert Park, GP2203a, F1, GP, Australia
Australian GP

Az Australian Grand Prix Corporation nemrég hosszabbította meg szerződését a Forma-1 vezetőségével: a megállapodás 2035-ig szól, így biztossá vált, hogy az ausztrál verseny még jó ideig az Albert Parkban marad majd. Az új szerződés értelmében viszont mostantól 2035-ig mindössze öt alkalommal garantált az, hogy Melbourne-ben szezonnyitó futamot rendeznek, leghamarabb 2024-ben, majd 2025-ben.

A jövő évi versenyhétvégét március 31. és április 2. között rendezik meg, ez lesz a 2023-as világbajnoki sorozat harmadik állomása. A futamot ugyanakkor vélhetően komoly figyelem kíséri majd helyi szinten is, hiszen jó esély van rá, hogy a melbourne-i születésű Oscar Piastri bemutatkozik a Forma-1-ben a következő idényben. Ő lehet a harmadik versenyző Mark Webber és Daniel Ricciardo után, aki hazai közönsége előtt versenyezhet Ausztráliában. Jövőre egyébként nemcsak a Forma-1, hanem a Forma-2 és a Forma-3 is vendégeskedik majd Ausztráliában.

A 2023-as versenynaptárat egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, ám várhatóan erre is sor kerül hamarosan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!