Kiderült, mikor tárgyalják Vettel ügyét

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Baku
Pénteken, a Francia Nagydíj második szabadedzése előtt tartják a Forma-1-es Ferrari csapatának meghallgatását a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) stewardjai.

Ahogyan arról az F1VILÁG.HU is beszámolt, az olasz istálló Sebastian Vettel montrali büntetésének felülvizsgálatát kérte a szövetségtől, miután a csapatnál úgy érzik, új bizonyítékokkal tudják alátámasztani, hogy versenyzőjüket jogtalanul büntették meg.

Vettel elsőként szelte át a célvonalat a Kanadai Nagydíjon, ám 5 másodperces büntetést kapott, amiért a verseny 48 körében kicsúszását követően a versenybírók indoklása szerint „veszélyes módon” tért vissza a pályára.

Az FIA csütörtökön hivatalos közleményben adott tájékoztatást arról, a Ferrari képviselőit pénteken, 14:15-kor hallgatják majd meg a Francia Nagydíj helyszínén, Le Castellet-ben.

Hogy a Ferrari mivel is érvelhet Vettel büntetése ellen, arról nemrég egy cikket is írtunk:

Így próbálhatja visszaszerezni kanadai győzelmét a Ferrari – F1VILÁG.HU

A Ferrari Forma-1-es csapata hétfőn hivatalosan is megerősítette, arra kérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), vizsgálja felül Sebastian Vettel montreali büntetését. Ha a Ferrarinak elég erős bizonyítékai vannak, változhat a Kanadai Nagydíj végeredménye – de vajon mivel érvelhetnek az olaszok?F1VILÁG.HU – Magazin

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!