Kiderült, mikor történt Lance Stroll balesete - F1VILÁG.HU

Kiderült, mikor történt Lance Stroll balesete

HIRDETÉS
Az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll a minap közösségi oldalán árulta el, pontosan mikor is szenvedte el súlyos balesetet, mely miatt kis híján ki kellett hagynia a 2023-as Forma-1-es szezonnyitót.
Helmets, Portrait, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Lance Stroll, Aston Martin F1 Team

A kanadai versenyző közvetlenül a február 23-25. között megtartott bahreini előszezoni tesztelés előtt esett el kerékpárjával, és mint később kiderült, komoly csuklósérüléseket szenvedett, mely miatt sokáig kérdéses volt, hogy ott lehet-e a bahreini szezonnyitón.

A háromnapos tesztelésen ugyan még nem ülhetett autóba, Stroll azonban az év első versenyhétvégéjén már csapata rendelkezésére állt – igaz, komoly fájdalmak közepette. A kanadai versenyző végül remekül helytállt, és a nehézségek ellenére pontszerző helyen, hatodikként ért célba a futamon. A minap a 24 esztendős versenyző most közösségi oldalán írt a nehéz időszakról, bejegyzéséből pedig kiderült, mikor is történt pontosan a baleset.

„Február 18-án, szombaton estem el biciklimmel, miközben Spanyolországban tréningeztem” – írta. „A röntgen kimutatta a törést és az elmozdulást a jobb csuklómban, és egy törést a bal csuklómban, illetve volt még egy törés a jobb lábamon, a nagylábujjamon.”

„Mivel a szezonkezdet már a kanyarban volt, az időzítés nem is lehetett volna rosszabb. Az orvosi csapat és én először azt gondoltuk, nemcsak a tesztet kell kihagynom, hanem az első néhány versenyt is.”

„48 órával a baleset után, 12 nappal az első verseny előtt Dr. Javier Mir sikeresen megoperálta a jobb csuklómat. A műtét után Dr. Mir azt mondta, hogy Dzsiddában már autóba ülhetek, ha keményen dolgozom, és optimista volt azzal kapcsolatban, hogy némi szerencsével akár Bahreinben is versenyezhetek – de ez elég valószínűtlennek tűnt. A mai napig meg vagyok győződve arról, hogy Dr. Mir sürgős segítsége tette lehetővé, hogy elinduljak Bahreinben.”

„A munka viszont nem állt meg. Sajnos Dr. Mir elmagyarázta nekem, hogy a bal csuklóm és a lábujjam törései nem alkalmasak rögzítésre, ezért konzervatívabb megközelítésre kell hagyatkoznom az egyéb sérüléseim gyógyításához.”

Stroll elárulta, kezdetben nagyon lassan javult a helyzet, még a hétköznapi tevékenységek ellátásához is segítségre volt szüksége, ám kőkeményen dolgozott azon, hogy felkészüljön az idénykezdetre. Azt mondja, amint a 4. napon lekerült a gipsz, lehetségessé vált az, hogy rajthoz állhat a bahreini évadnyitón.

„Orvosi csapatom kidolgozott egy programot, amely segített helyreállítani a csuklóim mobilitását és erejét.”

A kanadai autóversenyző posztjában végül köszönetet mondott mindenkinek a rengeteg támogatásért – no és persze a „hihetetlen” orvosi csapatnak is.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!