Kiderült, mikor vizsgálja felül Sainz melbourne-i büntetését az FIA - F1VILÁG.HU

Kiderült, mikor vizsgálja felül Sainz melbourne-i büntetését az FIA

Április 18-án, azaz jövő kedden vizsgálja majd felül Carlos Sainz melbourne-i büntetését a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Ferrari spanyol versenyzőjét azért büntették meg a melbourne-i futam hajrájában, mert az utolsó állórajtot követően az 1-es kanyarban hátulról nekiütközött honfitársa, Fernando Alonso versenyautójának. Sainz ekkor a 4. helyen autózott, 5 másodperces időbüntetése miatt azonban végül visszacsúszott a 12. helyre, így nem tudott pontot szerezni.

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur múlt héten jelezte, a büntetés felülvizsgálatát kérik az FIA-tól, miután a versenybírók Pierre Gasly és Esteban Ocon, valamint Logan Sargeant és Nyck de Vries esetében sem szabtak ki büntetést.

 

„A lényeg, hogy ott volt a Gasly/Ocon esett, és nyilván a Sargeant/De Vries baleset is az 1-es kanyarban, a stewardok reakciója pedig nem ugyanaz volt. De nem szeretnék többet hozzáfűzni” – mondta a francia szakember.

A felülvizsgálati folyamat két lépésből áll: első körben a versenybírók eldöntik, hogy foglalkozni kell-e az üggyel, és vannak-e „szignifikáns és releváns új bizonyítékok” az esettel kapcsolatban. Ha úgy döntenek, igen, akkor ezen új bizonyítékok alapján felülvizsgálják az ügyet, és meghozzák döntésüket.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) április 18-án, azaz jövő kedden tartja majd a Ferrari képviselőinek meghallgatását, egészen pontosan reggel 8 órakor egy virtuális konferencia keretében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!