Kiderült, milyen célt tűzött ki az AlphaTaurinak a Red Bull 2024-re - F1VILÁG.HU

Kiderült, milyen célt tűzött ki az AlphaTaurinak a Red Bull 2024-re

Új időszámítás kezdődik 2024-ben az AlphaTauri Forma-1-es csapata számára. A faenzai istálló nemcsak nevet vált a következő szezonra, de a tulajdonosi kör által egyértelmű célokat is kitűzött maga elé — erről beszélt egy interjúban a csapat vezérigazgatója, Peter Bayer.

Az AlphaTauri csapata idén nem tudott jól szerepelni a Forma-1-ben, végül csak a 8. helyen zárta a konstruktőri versenyt, azt azonban már jó ideje tudni lehet, hogy 2024-re komoly változások történnek majd az istálló háza táján. A csapatot 18 év óta irányító Franz Tost távozik posztjáról, helyére Laurent Mekies érkezik a Ferraritól. Peter Bayer vezérigazgató a minap elárulta, bár továbbra is kiemelt feladatuk lesz a tehetséggondozás a Red Bull számára, változtatnak a filozófián, és egy tapasztalt versenyzőjük mindenképpen lesz a világbajnoki küzdelmek során.

„Biztosan nem leszünk egy B-csapat. De azt gondolom, továbbra is megpróbáljuk teljesíteni az egyik stratégiai irányelvet, szóval folytatjuk a juniorfejlesztési programunkat, csak egy kicsit másként” — magyarázta a szakember a RacingNews365.com című internetes portálnak adott exkluzív interjújában. „Nem két juniorral fogunk versenyezni, mindig szeretnénk egy tapasztalt versenyzőt, aki a szárnyai alá veszi a fiatalabb pilótát, és segíti a fejlődését.”

„Látjuk, hogy működik a dolog. Yuki [Tsunoda] sem egy juniorversenyző már, hogy őszinte legyek. De Danielhez képest igen. Látjuk a pozitív hatásait ennek a felállásnak mindkettejükre nézve. Látjuk, Yuki mennyit tud tanulni Danieltől, és azt is, hogy mi mennyit tudunk tanulni Danieltől az autó beállításai, de akár még a stratégia terén, hiszen néha előáll ötletekkel az autóban ülve. Ahhoz, hogy versenyképesek legyünk, számunkra ez az út.”

Bayer arról is beszélt, a Red Bull részéről egyértelmű célt fogalmaztak meg számukra: a konstruktőri 5. helyért kell harcolniuk 2024-ben, ami a vezérigazgató szerint komoly feladat lesz az ellenfelek erősségét látva.

„A tulajdonosok kérése volt, hogy fókuszáljunk a versenyképességre, hiszen a versenyképesség az, ami előre fog vinni minket kereskedelmi szempontból, ezáltal csökkentve az ő egyértelmű befektetéseiket a csapatba” — fogalmazott Bayer, aki említést tett arról is, jövőre az eddiginél is szorosabbra fűzik együttműködésüket a Red Bull-lal.

„Ez is a stratégiai irányok egyik szüleménye, tehát maximalizálni fogjuk a szinergiák lehetőségét a Red Bull Racinggel — ezt az FIA lehetővé teszi az átvehető alkatrészek tekintetében. Hogy nem használtunk minden ilyen elemet idén, azt egy hibaként foguk fel a csapat részéről, szóval ezen határozottan változtatni fogunk a jövő évre.”

„Nem világbajnoki címet várnak tőlünk a tulajdonosok, ez nem is lenne reális — de azt akarják, hogy egyértelműen harcban legyünk az 5. helyért. Miközben a Red Bull Racing az elsőségért fog csatázni, mi az 5. helyet célozzuk meg, ami komoly cél az ellenfeleket látva. Ahhoz pedig, hogy ezt megvalósítsuk, egy komoly Forma-1-es csapatnak kell lennünk. Ezért is invesztálunk a létesítményekbe.”

A hírek szerint az AlphaTauri csapata Racing Bulls néven folytatja majd szereplését a Forma-1-ben, ám hogy tényleg ez lesz-e az istálló új neve, az várhatóan napokon belül kiderül majd, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis hamarosan nyilvánosságra hozza majd a 2024-es nevezési listát.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kiderült, milyen célt tűzött ki az AlphaTaurinak a Red Bull 2024-re
Bahreini Nagydíj: A versenynap eseményei élőben
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!