Friss hírek

Kiderült, milyen gondokkal küszködtek a McLaren versenyzői

Katasztrofálisan alakult a 2023-as idénykezdet a McLaren Forma-1-es csapata számára: a patinás brit istálló pont nélkül távozott Bahreinből, ráadásul mindkét versenyzőjét megbízhatósági problémák hátráltatták az év első versenyén.

Már az egész hétvége kiábrándítóan alakult a McLaren számára, hamar kiderült ugyanis, az idei, MCL60-as kódjelű versenyautónak nemhogy arra nincs esélye, hogy alkalomadtán az élcsapatokkal csatázzon, de még a középmezőnyben is igencsak nehéz dolga lesz 2023-ban.

A verseny aztán valóságos rémálommal ért fel a csapat számára: az újonc Oscar Piastri egy elektronikai probléma miatt kiesett élete első F1-es futamán, Andrea Stella csapatfőnök pedig elárulta, pontosan mi is okozta a gondot az ausztrál esetében.

Hirdetés
 

„Az elektronikai sérülés lejjebb volt, a kormányoszlop környékén. Szóval nem a kormánykerékkel volt a gond” – magyarázta a szakember. „Valószínűleg a kötegeléssel volt probléma. Vizsgáljuk. Rövid időn belül nem lehetett megoldani.”

Norrist ugyancsak műszaki probléma hátráltatta a futamon, igaz, ő legalább célba ért – két körös hátrányban, a 17. helyen. A brit pilóta esetében a motor pneumatikus rendszerével volt gond, bár ez valójában a váltóra volt nagyobb hatással. A McLaren versenyzőjének 10 körönként a bokszba kellett hajtani, hogy a szerelők újratöltsék a rendszert.

„Lando autóján a pneumatikus rendszer nyomásvesztése okozta a gondot. Már hamar, a futam elején észleltük a problémát” – mondta a csapatfőnök. „Aztán tudtuk, hogy minden újratöltéssel mindössze 10-11 kört tud megtenni.”

„Úgy döntöttünk, folytatjuk a versenyt, megpróbáltuk legalább egy körön belül maradni a versenyben vezetővel szemben az utolsó 10 körben. Arra az esetre, hogy ha jön egy biztonsági autó, akkor kínálkozzon egy lehetőség. Hat bokszkiállásunk volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kiderült, milyen gondokkal küszködtek a McLaren versenyzői
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett
Alonso: A Mercedes sosem volt olyan lassú, mint amilyennek mondja magát
Russell: A Mercedes fejlesztések nélkül javult ekkorát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!