Kiderült, milyen gumikat választottak a csapatok a Francia GP-re - F1VILÁG.HU

Kiderült, milyen gumikat választottak a csapatok a Francia GP-re

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

Riválisainál jóval konzervatívabb gumiválasztással érkezik a jövő hétvégi Francia Nagydíjra a Red Bull Forma-1-es csapata.

A száguldó cirkusz kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli kedden tette közzé a csapatok választásait: Le Castellet-ben az ultralágy, a szuperlágy és a lágy abroncsokat használhatják majd a versenyzők.

A Red Bull a szezon első versenyein rendre a lágyabb gumikeverékeket preferálta, ezúttal viszont kevesebbet választott az ultralágy abroncsokból, mint bármely más csapat.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen 7-7 garnitúrát használhat majd ebből a vegyületből, miközben a Mercedes és a Ferrari hasonlóképp taktikázik: mindkét csapat versenyzői 9 szettet kapnak ezekből az abroncsokból.

A világbajnoki éllovas Sebastian Vettel emellett 3 garnitúra szuperlágy és 1 szett lágy keveréket kap majd, akárcsak Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas ezzel szemben két garnitúra szuperlágy és két szett lágy abroncsot kap.

A Williams választotta a legagresszívebb stratégiát: Szergej Szirotkin és Lance Stroll 10 szett ultralágyat használhat majd.

A McLaren az egyetlen csapat, melynek versenyzői eltérően taktikáznak az ultralágyakat illetően: Fernando Alonso 8, Stoffel Vandoorne 9 szettet kap a leglágyabb elérhető keverékből.

A csapatok gumiválasztásai a Francia Nagydíjra:

Forrás: Pirelli

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!