Kiderült, milyen gumikat választottak az F1-es csapatok Melbourne-re

Fotó: Pirelli
www.sutton-images.com Ferrari SF-71H front wheel and Pirelli tyre at Formula One Testing, Day Three, Barcelona, Spain, 8 March 2018.

Bejelentette a Forma-1-es csapatok melbourne-i gumiválasztásait a Pirelli. A Ferrari és a Mercedes eltérően taktikázik majd.

Jövő hétvégén az Ausztrál Nagydíjjal megkezdődik a 2018-as Forma-1-es világbajnokság: a királykategória kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli azt már hónapokkal ezelőtt bejelentette, milyen gumik közül választhatnak majd a csapatok Melbourne-ben, arra azonban csak most derült fény, hogy a mezőny tagjai milyen felosztásban használják majd a keverékeket.

A Pirelli a lágy, a szuperlágy és az ultralágy abroncsokkal érkezik majd Ausztráliába, a csapatok pedig – nem meglepő módon – a leglágyabb keverékből választották maguknak a legtöbbet.

A világbajnoki címvédő Mercedes 9 szettet választott mindkét versenyzőjének ebből a keverékből, ám a Ferrari csupán 7-7 garnitúrát. Az olasz istállónál 3 szettet beválasztottak a lágy vegyületből is, melyből például Lewis Hamilton csupán egyet használ majd a nyitóhétvége során.

A csapatok gumiválasztásai az Ausztrál Nagydíjra:

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!