Kiderült, mit gondolt az abu dhabi szezonzáróról a Red Bull tulajdonosa - F1VILÁG.HU

Kiderült, mit gondolt az abu dhabi szezonzáróról a Red Bull tulajdonosa

HIRDETÉS
A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz egyáltalán nem aggódott amiatt, hogy a tavalyi szezonzárón történt események árnyékot vetnek Max Verstappen első világbajnoki címére – mondta Christian Horner.
SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 01:  Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands with Dietrich Mateschitz of Red Bull Racing and Austria during the Formula One Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on July 1, 2018 in Spielberg, Austria.  (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Verstappen tavaly óriási csatában győzte le a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont: az abu dhabi versenyen a holland az utolsó körben előzte meg riválisát, a néhány körrel a leintés előtt pályára küldött biztonsági autó azonban kétségkívül nagy segítségére volt ebben.

A szezonzáró eseményei főként a versenyirányítás döntései miatt szolgáltattak vitatémát – ennek kapcsán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég belső vizsgálatot is indított, melynek várhatóan jövő hétre lesz meg az eredménye.

Amikor Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét a RacingNews365.com című internetes portál arról faggatta, az energiaital-gyártó tulajdonosa, Dietrich Mateschitz dühös volt-e amiatt, hogy az Abu Dhabiban történtek „beszennyezték” Verstappen első világbajnoki címét, így felelt: „Nem. Azt gondolom, nagyon sok vitás eset volt az év során, és azt gondolom, olyan sok balszerencse sújtott bennünket, hogy az efféle dolgok kiegyenlítődnek. Úgy érezte, hogy Max nagyon megérdemelte a bajnoki címet. Nagyon büszke volt arra, amit ő és a csapat elért.”

Horner hozzátette, annyi balszerencse érte őket a 2021-es idény során, hogy Verstappen abszolút megérdemelten lett világbajnok.

„Véleményem szerint epikus év volt! Az elmúlt 30 évben talán most volt a legnagyobb a küzdelem, és a Red Bull, Max és a Honda számára az, hogy győztesként kerültünk ki… Igen, volt egy kis szerencsénk a biztonsági autóval a verseny végén, viszont a szezon során annyi balszerencse ért bennünket.”

„Ahogy mindig mondtam, ezek a dolgok hajlamosak kiegyenlítődni az évad során, Max pedig, ha jól tudom, a versenykörök több mint 50 százalékában az élen állt, több körben vezetett, mint az összes többi versenyző együttvéve.”

„Több pole pozíciója, több futamgyőzelme is volt, ezért számomra teljesen megérdemelten lett bajnok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!