Friss hírek

Kiderült: Napokon belül bejelenti Bottast a Mercedes

Várhatóan a következő napokban bejelenti Valtteri Bottas szerződtetését a Mercedes – legalábbis erre számít Claire Williams, aki elismerte, az egyeztetések az utolsó szakaszba értek.


Várhatóan a következő napokban bejelenti Valtteri Bottas szerződtetését a Mercedes – legalábbis erre számít Claire Williams, aki elismerte, az egyeztetések az utolsó szakaszba értek.

Az Autosport International nevű rendezvényen a Williams csapatát irányító szakember elárulta, a legjobbakat akarja Bottasnak, ezért semmiképp sem szeretne az útjába állni.

Hirdetés
 

Amikor Claire Williamst arról kérdezték, már csak az utolsó részleteket kell-e tisztázni Bottasszal kapcsolatban, a szakember így felelt: „Igen, pontosan ez a helyzet.”

„Amint Nico [Rosberg] bejelentette visszavonulását, tudtam, hogy kapni fogok egy hívást Totótól [Wolff]. Tudom, hogy csodálja Valtterit – rengetegen csodálják a tehetségét.”

„Ami pedig minket illet: nem akarunk egy olyan versenyző útjába állni, aki megkapja a lehetőséget, és végre olyan autóval versenyezhet, mellyel futamokat és világbajnoki címeket nyerhet.”

2015-ben a Ferrari állítólag már érdeklődött Bottas szolgálatai iránt, a Williams azonban akkor ragaszkodott a finn versenyzőhöz, aki szintén a maradás mellett döntött.

„Mindenki tudja, hogy a Ferrari akarta Valtterit 2015-ben, mi pedig az útjába álltunk, és ő velünk maradt” – mondta Williams.

„Néha jól kell cselekedni, de nekünk, csapatként megfelelő döntést kell hoznunk a 650 alkalmazottunk számára is. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy amennyiben elengedjük Valtterit, a legjobb opciót választjuk az ő pótlására. És ezzel együtt a legjobb struktúrát kell választani ahhoz, hogy előrelépjünk.”

„Bárcsak bejelenthetném, ki az, de most még a legapróbb részleteket tisztázzuk a szerződésekkel kapcsolatban.”

„Hamarosan bejelentést teszünk, hiszen lassan kezdődnek a tesztek, és mindannyiunk tudni szeretnénk, ki vezet majd nálunk.”

Bottas helyét minden bizonnyal Felipe Massa veszi majd át, aki a tavalyi szezon végén már bejelentette visszavonulását.

Claire Williams elárulta, a Mercedessze kötött motorszerződés nem játszik szerepet a döntésben.

„Csak azért, mert a Mercedes partnercsapata vagyunk, Toto felhív telefonon, én pedig rávágom, hogy ’legyen úgy?’. Bárki, aki ismer, tudja, hogy nem ilyen vagyok, ha valaki felhív, hogy akar valamit.”

„Fizetünk a motorunkért, ráadásul időben, ezért nincs joguk ahhoz, hogy azt mondják, ’el kell engednetek hozzánk a versenyzőnket’.”

„Ha úgy döntök, Valtteri nem megy sehová, akkor a Mercedes azt elfogadná, mondván: ’semmi gond, köszönjük, hogy megfontoltátok’.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!