Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz - F1VILÁG.HU

Kiderült, Vettelnek mekkora esélye volt visszatérni a Red Bullhoz

HIRDETÉS
A Forma-1 négyszeres világbajnoka elárulta, meddig jutottak a tárgyalások a Red Bull istállójával, miután a Ferrari 2020-ban elengedte őt. A visszatérésével számos rajongó álma vált volna valóra.
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates with Sebastian Vettel of Germany and Aston Martin F1 Team in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Sebastian Vettel Forma-1-es karrierje legeredményesebb időszakát töltötte a Red Bull istállójánál, ahol 2010 és 2013 között sorozatban négy világbajnoki címet szerzett. A száguldó cirkusz csúcsait meghódítva 2014 végén új kihívások elé nézett, amikor többéves szerződést írt alá a Ferrarival. A ferraris időszaka 2020-ig tartott, amikor a vörösök úgy döntöttek, lecserélik őt Carlos Sainzra.

Ekkor valós esély mutatkozott arra, hogy Vettel szögre akasztja a bukósisakját, miközben több F1-es istállóval is szóba hozták a német pilótát. Ezek egyike volt a Red Bull, ahol Christian Horner és Helmut Marko Max Verstappen méltó csapattársát kereste, miután Pierre Gasly és Alex Albon számára is túl nagy falatnak bizonyult a szerep. Vettel végül az Aston Martinnal egyezett meg, de most elárulta, mekkora esély volt a Red Bullhoz való csatlakozásra.

„Már azelőtt döntöttem az Aston Martinhoz való csatlakozásról, hogy Alex távozása felmerült volna. Szóval sosem kerültem igazán közel hozzá. Persze ismerem Christiant és Helmutot is, így természetesen beszéltem velük, de sosem vált komollyá a téma. Emellett azt is tudtam, hogy ha számukra ez opció lett volna, akkor azt szóba hozzák. De ez nem történt meg. Néhány hónap elteltével persze visszanézhettem úgy, hogy mi lett volna, ha és hasonlók, de elégedett vagyok a döntésemmel” – fogalmazott.

Vettel két szezont követően idén év végén távozik az Aston Martintól, és egyben a Forma-1-ből. Az Astonnál töltött időszaka a vártnál nehezebben alakult, ennek ellenére nem bánja, hogy a brit márkához csatlakozott.

„Arra számítottunk, hogy versenyképesebbek leszünk, de nem ez a helyzet. Elégedett vagyok a csapat munkájával és fejlődésével. Ezen a szinten nyilván nem álmok váltak valóra, de elfogadtuk a helyzetet és megpróbáltunk mindent kihozni belőle.”

Vettel F1 utáni tervei egyelőre homályosak. Egy biztos, a jövő év elején Svédországban részt vesz a Bajnokok Tornáján (Race of Champions). A többit majd az idő alakítja.

„Egyelőre élvezem, hogy több időm van más dolgokra, többet lehetek a gyerekekkel és hasonlók. Majd kiderül, hogy ezt három hónap vagy három év múlva unom-e meg. Nem tudom, majd meglátjuk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!