Friss hírek

Kiélezett taktikai küzdelem várható a Hungaroringen

Izgalmas versenyt vár a Hungaroringtől a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery.


Izgalmas versenyt vár a Hungaroringtől a Pirelli motorsport-igazgatója, Paul Hembery.

A Forma-1-be idén visszatért gumigyártó abroncsainak hála az idei évben taktika szempontból is rendkívül kiélezett küzdelmeket láthatunk, és ez feltehetően a hétvégi Magyar Nagydíjon sem lesz másképp, ahová a Pirelli a lágy, valamint a szuperlágy abroncsaival érkezik.

„A magyarországi nyilvánvalóan teljesen más verseny lesz, mint azok, amelyeket a közelmúltban láthattunk, erről tavaly is megbizonyosodhattunk, amikor a GP3-as sorozattal először látogattunk a Hungaroringre első idényünkben” – nyilatkozta az olasz gyártó képviseletében Paul Hembery.

„Ezzel együtt persze a GP3-as gumik teljesen mások, mint azok, amelyeket a Forma-1-ben használunk. Nem sokat tudhatunk meg belőlük attól eltekintve, hogy tudjuk, mire számítsunk: magas hőmérsékletekre és csúszós aszfaltra.”

A szakember hozzátette, nagy kihívás vár a mezőnyre, hiszen a magas pályahőmérséklet közepette a lágy összetételű abroncsok jobban elhasználódnak majd.

„A csapatok és a versenyzők számára az jelent nagy kihívást, hogy kontroll alatt tartsák a gumikopás a magas hőmérsékletek közepette, viszont már használtuk a lágy keveréket melegben korábban is, és jó teljesítményt nyújtott.”

„A szuperlágy gumik majdhogynem ugyanilyenek időmérős körök tekintetében, de nyilván nem ugyanolyan mértékű a degradálódásuk. Hogy a csapatok miképp zsonglőrködnek a sebesség és a tartósság paramétereivel, az ismét kulcskérdés lesz a stratégiák szempontjából.”

„Sok drámát láthattunk már a Hungaroringen a múltban, és miután sok új összetevő kapott helyet az idei bajnokságban, remélem, hogy újra izgalmas versenyt láthatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek