Kifakadt Alonso büntetése miatt az Alpine vezére - F1VILÁG.HU

Kifakadt Alonso büntetése miatt az Alpine vezére

HIRDETÉS
Kiakadt Fernando Alonso miami büntetése miatt az Alpine Forma-1-es csapatának vezérigazgatója, Laurent Rossi. A szakember azt sérelmezi, hogy nem tudták bemutatni a versenybíróknak azokat a bizonyítékokat, melyek tisztázták volna a kétszeres világbajnokot, aki büntetése után végül pont nélkül zárt Miamiban.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Miami Grand Prix, Saturday 7th May 2022. Miami International Autodrome, Miami, Florida, USA.

Alonso a futam során, majd a leintést követően is kapott egy 5 másodperces időbüntetést, a második szankció miatt pedig a 9. helyről visszacsúszott a 11. pozícióba, így végül elesett attól a 2 ponttól, amit a pályán harcolt ki magának a vasárnapi versenyen. A spanyolt azért büntették meg utólag, mert a futam 52. körében átvágta a 14-es és 15-ös kanyarok alkotta lassítót, ez pedig jelentős hatással volt a mögötte érkezőkre.

Alonsót akkor Mick Schumacher, Esteban Ocon és Sebastian Vettel üldözte akkor, Schumacher pedig rendre használni tudta autójának DRS-rendszerét, annyira közel volt az Alpine pilótájához. Alonso viszont a kanyarlevágás után hamarabb tudott az érzékelési ponthoz érni, Schumacher így nem tudta nyitni a hátsó szárnyat, így a másik Alpine-nal érkező Esteban Ocon rögtön támadást is tudott indítani ellene.

Az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi azt mondja, csalódott a történtek miatt, szerinte ugyanis Alonso nem érdemelt büntetést, mivel az incidens után elemelte lábát a gázról – az ezzel kapcsolatos bizonyítékokat viszont nem tudták prezentálni a stewardoknak.

„Fernando kiábrándító verseny utáni büntetése miatt a hat pont helyett csak négyet szereztünk, egy jól megérdemelt kettős pontszerzéstől estünk el” – mondta csalódottan a szakember. „Ez most különösen nehéz elfogadni, mivel Fernando visszaadta a kanyarlevágás által nyert időt a kör során, és nem tudtuk bemutatni azt a bizonyítékot, ami tisztázta volna a helyzetet, mielőtt kiosztották a büntetést.”

„Ha lett volna lehetőségünk elmagyarázni, akkor meggyőződésünk, hogy Fernando megtarthatta volna a 9. helyet.”

Rossi azért is bírálta a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), amiért a pálya 14-es kanyarjában nem ütközést elnyelő gumifalakat, hanem betonfalakat telepítettek – Esteban Ocon pedig csúnyán összetörte versenyautóját a szombati edzésen.

„Esteban sajnos kihagyta az időmérőt, habár a megfelelő biztonsági intézkedésekkel, az autó valószínűleg rendben lett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!