F170

Kihátrált a Mercedes a Ferrari elleni szövetségből!

CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA, SPAIN - FEBRUARY 28: Charles Leclerc, Ferrari SF1000, passes Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Barcelona February testing II at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 28, 2020 in Circuit de Barcelona-Catalunya, Spain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Fotó: Pirelli
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko egy interjúban megerősítette, a Mercedes valóban kihátrált abból a szövetségből, melyet a Forma-1 csapatai hoztak létre a Ferrari és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bizalmas ügylete kapcsán.

A királykategória csapatai érthető módon elkezdtek zúgolódni, miután kiderült, az FIA a Ferrari motorjainak tavalyi vizsgálata után egy „bizalmas megállapodást” kötött az olasz istállóval.

A szövetség ennél többet nem árult el, csupán annyit közölt később, nem voltak teljesen biztosak abban, hogy a Ferrari nem trükközött V6-os erőforrásával, bizonyítékokkal azonban nem tudtak előállni. Emiatt pedig – a szabályokat maradéktalanul betartva – egy bizalmas egyezséget kötöttek a Scuderiával.

Ezt követően 7 rivális csapat fordult levélben a szövetséghez, melyben az ügy mihamarabbi tisztázását kérték.

Sajtóhírek szerint viszont a Mercedes kihátrált ebből a szövetségből, miután a Daimler elnöke, Ola Källenius telefonon beszélt a Ferrari elnökével, John Elkannal.

„A Mercedes rövid időn belül kihátrált” – erősítette meg a híreket az Auto Motor und Sport című német lapnak Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

A Red Bull viszont nem adja fel, mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében.

„Nagyon pállott utóíze van ennek az egész ügynek…” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Számunkra ez rengeteg pénzről szól. 20 millió dollár a különbség aközött, hogy a 2. vagy 3. helyen végzünk-e a konstruktőri bajnokságban, és bónuszfizetés is jár az alkalmazottainknak. Szóval nem hagyhatjuk ennyiben.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS