Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Kihátrált a Mercedes a Ferrari elleni szövetségből!

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko egy interjúban megerősítette, a Mercedes valóban kihátrált abból a szövetségből, melyet a Forma-1 csapatai hoztak létre a Ferrari és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) bizalmas ügylete kapcsán.

A királykategória csapatai érthető módon elkezdtek zúgolódni, miután kiderült, az FIA a Ferrari motorjainak tavalyi vizsgálata után egy „bizalmas megállapodást” kötött az olasz istállóval.

A szövetség ennél többet nem árult el, csupán annyit közölt később, nem voltak teljesen biztosak abban, hogy a Ferrari nem trükközött V6-os erőforrásával, bizonyítékokkal azonban nem tudtak előállni. Emiatt pedig – a szabályokat maradéktalanul betartva – egy bizalmas egyezséget kötöttek a Scuderiával.

Ezt követően 7 rivális csapat fordult levélben a szövetséghez, melyben az ügy mihamarabbi tisztázását kérték.

Sajtóhírek szerint viszont a Mercedes kihátrált ebből a szövetségből, miután a Daimler elnöke, Ola Källenius telefonon beszélt a Ferrari elnökével, John Elkannal.

„A Mercedes rövid időn belül kihátrált” – erősítette meg a híreket az Auto Motor und Sport című német lapnak Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

A Red Bull viszont nem adja fel, mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében.

„Nagyon pállott utóíze van ennek az egész ügynek…” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Számunkra ez rengeteg pénzről szól. 20 millió dollár a különbség aközött, hogy a 2. vagy 3. helyen végzünk-e a konstruktőri bajnokságban, és bónuszfizetés is jár az alkalmazottainknak. Szóval nem hagyhatjuk ennyiben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!