Kihívást jelent a Ferrari-motor a Toro Rossónak

A Ferrari-motorok miatt egy hosszabb tengelytávú versenyautóval rukkol elő 2016-ban a Toro Rosso Forma-1-es csapata.


A Ferrari-motorok miatt egy hosszabb tengelytávú versenyautóval rukkol elő 2016-ban a Toro Rosso Forma-1-es csapata.

Minderről a Motorsport.com című szaklap számolt be a minap, mely tudni véli azt is, a késések miatt a faenzai kiscsapat autója csupán február második felében mutatkozik majd be.

Mint ismert, a Toro Rosso – akárcsak nagytestvére, a Red Bull – jövője sokáig kérdéses volt, miután az energiaital-gyárosok nehezen tudtak csak motorpartnert találni 2016-ra. Az olasz istálló végül a Ferrari, míg a Red Bull Racing a Renault erőforrásait használja az előttünk álló idényben.

Mivel a Toro Rosso az elmúlt években Renault-motorokkal versenyzett az F1-ben, a váltás miatt jelentős mértékben át kell szabni az új versenyautó hátulját.

Úgy tudni, az egyik komolyabb kihívást az jelenti, hogy a Ferrari 059/4 kódnéven futó erőforrásához, valamint váltójához fel kell szerelni egy távtartót, hogy a motor hátulján el tudják helyezni a kinetikus energia-visszanyerő rendszert (MGU-K). Ahhoz, hogy ezt meg tudják oldani, a Toro Rosso úgy döntött, megnöveli versenyautójának tengelytávját.

STR

Az olasz kiscsapat új faenzai központjában végzi az autó fejlesztését, melyet az istálló Bicesterben lévő csoportja irányít, közel a csapat szélcsatornájához. A régi gyárban pedig a Toro Rosso a Red Bull Racing korábbi szimulátorát használja majd, miután az osztrák csapat fejleszti saját technikáját.

A Toro Rosso új autójának töréstesztjeit Bollatében bonyolítja majd le – várhatóan február elején, így az autó éppen hogy elkészül majd az első előszezoni tesztre.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései