Kihívója lesz Todt-nak az FIA elnökválasztáson - F1VILÁG.HU

Kihívója lesz Todt-nak az FIA elnökválasztáson

HIRDETÉS

Az FIA elnöke, Jean Todt ellenfelet kapott, ugyanis az FIA Alapítvány elnöke, David Ward hivatalos közleményben jelentette be, hogy indulni fog az elnökválasztáson.


Az FIA elnöke, Jean Todt ellenfelet kapott, ugyanis az FIA Alapítvány elnöke, David Ward hivatalos közleményben jelentette be, hogy indulni fog az elnökválasztáson.

Az 56 éves szakember, aki a korábbi elnök, Max Mosley tanácsadójaként is tevékenykedett, néhány hete már jelezte, hogy fontolóra veszi lehetőségeit, ám azt követően, hogy lemondott tisztségéről, bejelentette, indulni fog az elnökválasztáson.

„Jól átgondoltan döntöttem, hogy indulok az elnökválasztáson” – mondta. „A választási időszak most szeptemberben veszi kezdetét, és mivel most azon kell lennem, hogy a tagokat meggyőzzem arról, hogy én vagyok a jó választás, úgy vélem, az a korrekt, ha lemondok jelenlegi tisztségemről.”

„A választási időszak egy teljes embert igényel, és bár az Alapítványban való szerepvállalásom nem gátolná meg az indulásom az elnökválasztáson, azt gondolom, hogy mindenki érdeke az, hogy lemondjak jelenlegi tisztségemről.”

Ward helyét egyébként ideiglenesen helyettese, Saul Billingsley veszi át, amíg végleges elnököt nem választanak az FIA Alapítvány élére.

Todt ugyan egyelőre még nem jelentette be hivatalosan, hogy indulni szerezne-e az újraválasztáson, több alkalommal is jelezte, hogy nincs oka ezt ne megtenni. A francia szakember 2009-ben lett az FIA elnöke, mikor nagy csatában legyőzte egyetlen ellenfelét, Ari Vatanent.

Első négy éves ciklusa alatt Todt az utcai autók biztonságára helyezte a fő hangsúlyt, és elődjével, Mosley-val ellentétben, csak nagyon ritkán mutatkozott versenyeken – legutóbb egyébként a Magyar Nagydíjon jelent meg, ahol az új Concorde Egyezményről egyeztetett a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone-nal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!