Kímélnie kellett a motort a Mercedesnek pénteken - F1VILÁG.HU

Kímélnie kellett a motort a Mercedesnek pénteken

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A Mercedes a szokásosnál gyengébben teljesített az F1-es Mexikói Nagydíj első két szabadedzésén, ennek oka pedig az volt, hogy a motor néhány ponton túlmelegedett.

Több csapat is küszködött azzal, hogy a legtöbbet tudják kihozni a Pirelli abroncsaiból, azonban például Kimi Räikkönen úgy nyilatkozott, ez korábban is így volt, így ez egyáltalán nem furcsa számára.

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison elárulta, a motorkezelés is problémás volt számukra, amely a magas tengerszint feletti magasság miatt kevesebb oxigénhez jut.

„Ez egy szokatlan pálya, mivel különös igényei vannak a kasztni, az erőforrás, a hűtési rendszer és a gumik felé” – nyilatkozta Allison.

„A mai körözés alapján meg kell állapítanunk, hogy még nem találtuk meg a legjobb utat ezekhez a szokatlan igényekhez – sem a rövid, sem a hosszú etapokon.”

Túlmelegedett a motorunk ma néhányszor, és ezt azt jelentette, hogy védekeznünk kellett ez ellen úgy, hogy elővigyázatosságból lejjebb tekertük.”

„Egy kis szerencsével és nem kicsi kemény munkával holnapra és vasárnapra jobb formában lehetünk, amikor az előrejelzések szerint hűvösebb lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kímélnie kellett a motort a Mercedesnek pénteken
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet
Leclerc: Ezúttal sem tudtam jó időmérőt futni…
Alonso parádézott, erős versenyekre számít Kínában
A Red Bullnál tagadják, hogy már most hosszabbítanának Perezzel

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!