Friss hírek

Kímélnie kellett a motort a Mercedesnek pénteken

Fotó: Mercedes

A Mercedes a szokásosnál gyengébben teljesített az F1-es Mexikói Nagydíj első két szabadedzésén, ennek oka pedig az volt, hogy a motor néhány ponton túlmelegedett.

Több csapat is küszködött azzal, hogy a legtöbbet tudják kihozni a Pirelli abroncsaiból, azonban például Kimi Räikkönen úgy nyilatkozott, ez korábban is így volt, így ez egyáltalán nem furcsa számára.

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison elárulta, a motorkezelés is problémás volt számukra, amely a magas tengerszint feletti magasság miatt kevesebb oxigénhez jut.

„Ez egy szokatlan pálya, mivel különös igényei vannak a kasztni, az erőforrás, a hűtési rendszer és a gumik felé” – nyilatkozta Allison.

„A mai körözés alapján meg kell állapítanunk, hogy még nem találtuk meg a legjobb utat ezekhez a szokatlan igényekhez – sem a rövid, sem a hosszú etapokon.”

Túlmelegedett a motorunk ma néhányszor, és ezt azt jelentette, hogy védekeznünk kellett ez ellen úgy, hogy elővigyázatosságból lejjebb tekertük.”

„Egy kis szerencsével és nem kicsi kemény munkával holnapra és vasárnapra jobb formában lehetünk, amikor az előrejelzések szerint hűvösebb lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!