Kimi Raikkönen nem ússza meg a motorcserét - F1VILÁG.HU

Kimi Raikkönen nem ússza meg a motorcserét

HIRDETÉS

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, hogy csapata motort cserél Kimi Raikkönen autójában, miután a finn versenyzőnek gondjai voltak a kipufogóval a két héttel ezelőtt megrendezett Francia Nagydíjon.

A Ferrari csapatvezetője, Stefano Domenicali úgy gondolja, hogy csapata motort cserél Kimi Raikkönen autójában, miután a finn versenyzőnek gondjai voltak a kipufogóval a két héttel ezelőtt megrendezett Francia Nagydíjon.

A világbajnoki címvédő autójának jobboldali kipufogója eltörött az elmúlt versenyen, és nem elég, hogy emiatt le kellett mondania a már biztosnak hitt győzelemről, sérült az F2008-as karosszériája és a motor.

Mivel az idei évben az első motorcsere nem jár büntetéssel, a Ferrari vezetése nagy valószínűséggel elővigyázatosságból kicserélteti Raikkönen erőforrását.

“Ami Kimi motorját illeti, és figyelembe véve az új szabályokat, szerintem egy új egységet teszünk az autójába a következő versenyen, hogy minimálisra csökkentsük a kockázatot” – mondta Domenicali.

Bár a Ferrari öt győzelmet, öt pole pozíciót és számos leggyorsabb kört szerzett a szezon első felben, nem is beszélve arról, hogy 91 pontjával magabiztosan vezeti a bajnokságot, Domenicali elmondta, nincs teljesen megelégedve csapata teljesítményével.

“A számokat tekintve elégedettek lehetünk azzal, amit eddig elértünk, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy nem ment minden olyan simán” – mondta a szakember. “Rengeteg értékes pontot eldobtunk magunktól, mert nem volt meg a megfelelő megbízhatóságunk, és többször is hibáztunk. Sokkal jobban is állhatnánk a bajnokságban.”

“Még azokon a versenyeken is, amelyeken sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk riválisainknál, korckára tettük céljainkat egy-egy kisebb malőrrel. Végül aztán részben a szerencsének köszönhetően, sikerült hazahoznunk Kimi autóját a Francia Nagydíjon. Azonban tudunk kell, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek többé nem fordulhatnak elő.”

A Ferrari két legnagyobb ellenfele jelen pillanatban a McLaren és a BMW Sauber, azonban Domenicalinak fogalma nincs arról, hogy miként alakul majd a hármas harca a szezon hátralévő részében.

Az olasz szakember azonban úgy érzi, semmiképpen nem jelent hátrányt számukra, hogy mindkét versenyzőjük partiban van a bajnoki címért.

“A McLaren még tartogathat meglepetéseket, míg a BMW Sauber hihetetlen egyenletesen teljesít. Ami pedig az egyéni bajnokságot illeti, négy versenyző is ott van az élen. Azonban annak nagyon örülünk, hogy közülük kettő a mi csapatunkat erősíti.”

Hirdetés

“Sokszor azt hallom, hogy sokkal nehezebb azoknak a csapatoknak a helyzete, ahol a két versenyző egymással is harcban áll, miközben a többiekkel is csatázik. Azonban én ezzel nem értek egyet.”

“Mikor harmónia és egyetértés van a csapaton belül, akkor nem hendikep, hanem előny két olyan versenyző, aki a bajnoki címért csatázik” – tette hozzá Domenicali.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!