Kimi visszavenné vezető pozícióját Kanadában

Kimi Raikkönen mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb maga mögött hagyja a Monacóban történteket, és visszavágjon az elszenvedett vereségért a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon.

Kimi Raikkönen mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb maga mögött hagyja a Monacóban történteket, és visszavágjon az elszenvedett vereségért a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon.

A Ferrari finn versenyzője pont nélkül távozott a hercegségből, ahol először egy keresztülhajtásos büntetést kapott, majd az utolsó pillanatokban kiütötte az előtte haladó Sutilt, és összetörte autóját.

Azt követően, hogy a kilencedik helyen végzett Monacóban, Raikkönen elveszítette a vezető pozíciót a bajnokságban Lewis Hamiltonnal szemben, aki az elmúlt két versenyen tizenkét pontot hozott rajta.

“Néha jó, néha pedig kevésbé jó dolgok történnek az emberrel” – mondta Raikkönen a futam után. “Azonban, ami velünk történt Monacóban, az olyan volt, amit senki nem jósolhatott meg előre. Üres kézzel hagytam el a hercegséget. Minden összejött. Azonban soha nem tekintek hátra, hiszen a múltbéli dolgokon nem tudok változtatni.”

“Most azt tudjuk tenni, hogy megvizsgáljuk, mi okozhatta a bajt. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ez többé ne fordulhasson elő. Nagyon sajnálom, ami Sutillal történt, elnézést kérek tőle emiatt. Azonban néha megtörténnek az ilyen sajnálatos esetek.”

Raikkönen, aki jelenleg három ponttal van lemaradva Hamilton mögött a bajnokságban, egyáltalán nem aggódik, mert úgy érzi, a Ferrari jól fog teljesíteni a következő versenynek helyet adó Montrealban.

“Bár nem szereztem pontot az elmúlt futamon, mellyel elvesztettem vezető pozícióm a bajnokságban, még nincs vége a világnak. Tavaly sokkal nehezebb helyzetben voltam. Most Kanadába vesszük az irányt, ahol visszavágunk a vereségért. Remek város, és biztos vagyok benne, hogy jobb lesz az autónk, mint tavaly volt” – tette hozzá a finn pilóta.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!