Kína is elveszítheti Forma-1-es versenyét

Kanada és Franciaország után, nem elképzelhetetlen, hogy Kína is elveszíti Forma-1-es versenyét, ugyanis a futam szervezői komolyan elgondolkodtak azon, meghosszabbítsák-e a 2010-es idény végén lejáró szerződésüket.

Kanada és Franciaország után, nem elképzelhetetlen, hogy Kína is elveszíti Forma-1-es versenyét, ugyanis a futam szervezői komolyan elgondolkodtak azon, meghosszabbítsák-e a 2010-es idény végén lejáró szerződésüket.

Kína 2004-ben csatlakozott a száguldó cirkusz világához, nem kevés pénzt ölt bele a projektbe, elég csak annyit megemlíteni, hogy a hipermodern létesítmény nem kevesebb, mint 365 millió dollárt vitt el.

Az első versenyt óriási figyelem kísérte, teltház fogadta a versenyzőket, ám azóta lankadt az érdeklődés, egyre kevesebb jegyet adtak el az elmúlt években, nem is beszélve arról, hogy egyes források szerint a főszponzor, a Sinopec az év végén kiszáll a buliból.

Qiu Weichang, a Shanghai Administration of Sports elnökhelyettese az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, nem kizárt, hogy a Kínai Nagydíj már nem lesz része a 2011-es Forma-1-es versenynaptárnak.

“Kiértékeljük a helyzetet. A következő évben már minden kérdésre választ tudunk majd adni, és döntésképesek leszünk” – mondta a szakember.

“Egy olyan helyzetet szeretnénk felállítani, melyben mindenki nyertesnek érezheti magát, mind mi, mind Bernie Ecclestone, mind pedig az F1 szervezői. Legalább azt szeretnénk, hogy egyenesbe jöjjünk.”

A kínai futam egyáltalán nincs egyszerű helyzetben, ugyanis Ecclestone egyre nagyobb nyomást gyakorol az Európától távoli helyszínekre, hogy igenis tegyék alkalmassá létesítményeiket éjszakai verseny rendezésére, ami – a világítástechnikai berendezések telepítése miatt – jócskán megdobja az amúgy is egekbe szökő költségeket.

Már korábban is volt szó arról, hogy a Kína Nagydíj éjszaka kerül megrendezésre, azonban Qiu egyáltalán nem biztos abban, hogy egy ilyesfajta lépés jót tenne versenyüknek.

“Szingapúrban volt értelme éjszakai futamot rendezni, mert azzal igencsak fel lehet lendíteni egy kis ország turisztikai forgalmát. Azonban mi a saját helyzetünk alapján döntünk majd arról, miként vonzzunk több nézőt a versenyre” – magyarázta a szakember.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS