Kirúghatja a Ferrari Binottót? Leclerc reagált - F1VILÁG.HU

Kirúghatja a Ferrari Binottót? Leclerc reagált

Súlyos kritikák érték az idei Forma-1-es szezon során a Ferrari istállóját, de vajon veszélyben van a Mattia Binotto csapatvezető helye? Charles Leclerc szerint a felvetés is badarság.

Charles Leclerc szerint semmi értelme az olyan pletykákkal foglalkozni, amelyek azt rebesgetik, a Ferrari idei botlásai miatt Mattia Binotto csapatvezető elveszítheti az istállón belüli pozícióját. Az olasz alakulat 2022-es Forma-1-es szezonja kapcsán sok rajongó fájdalmasan idézi fel a stratégiai bakik és a vezetői hibák miatt elvesztegetett lehetőségeket, különösen azért, mert a Ferrari egyébként az utóbbi évek legjobb F1-es Ferrariját alkotta meg. A csapatvezető kirúgása körüli híresztelések az Olasz Nagydíj hétvégéjén tovább erősödtek, ám Leclerc szerint ezeket nem szabad komolyan venni.

„A Forma-1-ben mindig keringenek pletykák, különösen a Ferrariról. Szerintem nincs értelme hagyni, hogy ezek eltereljék a figyelmünket. Csapatként nagy az összetartás közöttünk, szerintem ennek nem is kellene megváltoznia. A tavalyi szezonhoz mért fejlődésünkkel megmutattuk, mire vagyunk képesek. Ebbe az irányba kell tovább haladnunk.”

A Ferrari két korábbi pilótája, Fernando Alonso és Sebastian Vettel is megszólalt a téma kapcsán. Alonso szerint valahol jogosak a csapatot célzó kritikák, hiszen az F1-ben folyamatosan magas szinten kell teljesíteni.

„Ez nem egy jótékonysági esemény, hanem egy profi sport. A Ferrarinál, a Forma-1-ben teljesíteni kell. Ha nem sikerül, akkor ki leszel rúgva. Ez igaz a pilótára, a szerelőkre, a tervezőkre és a főnökökre is. Nagy a nyomás” – magyarázta a spanyol.

Vettel arra emlékeztetett mindenkit, a csapatot illető pletykák a hazai versenyük idején rendre hangosabbak.

„Ha a Ferrarival Monzába érkezel, mindig híresztelésekkel lesz dolgod.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!