Kirúgták a Schumacherrel álinterjút közlő lap főszerkesztőjét - F1VILÁG.HU

Kirúgták a Schumacherrel álinterjút közlő lap főszerkesztőjét

Kirúgták a Michael Schumacherrel álinterjút közlő Die Aktuelle című lap főszerkesztőjét – erősítette meg a lap kiadója.

Ahogyan arról múlt héten lapunk is beszámolt, nagy botrányt kavart a német bulvárlap április 15-i száma, annak címlapján ugyanis az újság azt hirdette, exkluzív interjút készített a síbalesete óta, közel 10 éve nem látott Michael Schumacherrel. A cikk „Az életem teljesen megváltozott” címen jelent meg, de a megfelelő hatás elérése érdekében a „világszenzáció” kifejezést és egy Schumacherről készült mosolygós fotót is beszerkesztettek az anyagba.

Azt pedig csak az interjú végén jelezték az olvasóknak, hogy az interjút nem magával Schumacherrel készítették, hanem egy interneten elérhető mesterséges intelligenciával generálták. Az ügy nagy vihart kavart Németországban, Schumacher családja pedig jelezte, jogi lépéseket kezdeményezek a lap ellen.

 

Nemrégiben aztán a bulvárlapot kiadó Funke Mediengruppe elnézést kért Schumacheréktől a kamuinterjú miatt: a vállalat vezérigazgatója, Bianca Pohlmann jelezte, a Die Aktuelle 2009 óta tevékenykedő főszerkesztőjét, Anne Hoffmannt eltávolították pozíciójáról.

„Ennek az ízléstelen és félrevezető cikknek soha nem kellett volna megjelennie” – mondta Pohlmann „Ez nem felel meg az újságírás – és olvasóink – azon normáinak, amiket elvárnánk egy olyan kiadótól, mint a Funke”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kirúgták a Schumacherrel álinterjút közlő lap főszerkesztőjét
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!