Friss hírek

Kis híján hátat fordított az F1-nek a Haas

ISTANBUL PARK, TURKEY - NOVEMBER 15: Kevin Magnussen, Haas VF-20 during the Turkish GP at Istanbul Park on Sunday November 15, 2020, Turkey. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
A 2020-as év pénzügyi kihívásai miatt a Haas Forma-1-es csapata közel állt ahhoz, hogy befejezze szereplését a száguldó cirkuszban – árulta el Günther Steiner csapatfőnök.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as idény csak négyhónapos csúszással, július elején tudott elkezdődni, emiatt pedig az F1 csapatai sem jutottak bevételhez.

A királykategória alakulatai számos költségcsökkentő intézkedésben állapodtak meg – eltolták például a 2021-re tervezett új technikai szabályok bevezetését, és csökkentették a jövőre életbe lépő költségplafon mértékét.

A Haas csapata számára a bajnokság sem alakult túl jól: az amerikai istálló csak a 9. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, Güntger Steiner csapatfőnök pedig elárulta, a legnagyobb eredményük idén az, hogy az idei kihívások ellenére sikerült megmenteni az istállót.

„Hogy mit csináltunk jól? Túléltünk, ezt csináltuk jól. Nagy esély volt arra, hogy nem leszünk itt tovább, de mindenki összetartott, és maradunk” – mondta a szakember.

„Talán nem voltunk jók a versenypályán idén, de a Haas és a Forma-1 jövője szempontjából jól dolgoztunk. Mert azt hiszem, amennyire mi azt gondoljuk, hogy nincs szükségünk rájuk, a Forma-1-nek valójában szüksége van olyan csapatokra, mint a Haas.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!