Friss hírek

Kis híján hátat fordított az F1-nek a Haas

A 2020-as év pénzügyi kihívásai miatt a Haas Forma-1-es csapata közel állt ahhoz, hogy befejezze szereplését a száguldó cirkuszban – árulta el Günther Steiner csapatfőnök.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as idény csak négyhónapos csúszással, július elején tudott elkezdődni, emiatt pedig az F1 csapatai sem jutottak bevételhez.

A királykategória alakulatai számos költségcsökkentő intézkedésben állapodtak meg – eltolták például a 2021-re tervezett új technikai szabályok bevezetését, és csökkentették a jövőre életbe lépő költségplafon mértékét.

A Haas csapata számára a bajnokság sem alakult túl jól: az amerikai istálló csak a 9. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében, Güntger Steiner csapatfőnök pedig elárulta, a legnagyobb eredményük idén az, hogy az idei kihívások ellenére sikerült megmenteni az istállót.

„Hogy mit csináltunk jól? Túléltünk, ezt csináltuk jól. Nagy esély volt arra, hogy nem leszünk itt tovább, de mindenki összetartott, és maradunk” – mondta a szakember.

„Talán nem voltunk jók a versenypályán idén, de a Haas és a Forma-1 jövője szempontjából jól dolgoztunk. Mert azt hiszem, amennyire mi azt gondoljuk, hogy nincs szükségünk rájuk, a Forma-1-nek valójában szüksége van olyan csapatokra, mint a Haas.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!