A kis Schumi elárulta, hol folytathatja 2018-ban - F1VILÁG.HU

A kis Schumi elárulta, hol folytathatja 2018-ban

HIRDETÉS
Fotó: FIA F3

Az összetett pontverseny 12. helyén zárta első Forma-3-as idényét a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick. Az ifjú versenyző elárulta, hol folytathatja 2018-ban!

A 18 esztendős tehetség a Forma-4-ből érkezett meg idén a Forma-3-ba, első éve azonban saját bevallása szerint leginkább a tanulásról szólt. Schumacher emellett nem is volt eredménytelen, hiszen Monzában egy alkalommal a dobogóra is felállhatott, miután a 3. helyen futott be, és az újoncok versenyében is a 3. pozícióban zárta az évet.

Schumacher a minap egy interjúban elárulta, 2018-ban hol folytathatja autóversenyzői pályafutását.

„Azzal a céllal vágtam neki első F3-as idényemnek, hogy annyit tanuljak, amennyit lehet, és ezt sikerült is megvalósítani, szóval igazán elégedett vagyok” – mondta az ifjú német.

„A jelenlegi tervek szerint nagy valószínűséggel a Forma-3-ban maradok még a Premával. A jelenlegi helyzetben másnak nemigen lenne értelme.”

Schumacher hozzátette, nincs semmi problémája azzal a nyomással, ami ránehezedik majd második F3-as idényében. „Nem igazán zavar. A saját helyzetemre összpontosítok, és azt látom, hogy folyamatosan fejlődök.”

Schumacher hozzátette, mindent megtesz azért, hogy egy napon apja nyomdokaiba lépjen, és komoly eredményeket érjen el a Forma-1-ben.

„Továbbra is a Forma-1 a célom, ezért harcolok, szóval nem hagyom, hogy eltántorítsanak ettől. Ha úgy látom, hogy készen állok, akkor fogom megtenni ezt a lépést. De ehhez először teljesítenem kell.”

Néhány éve Max Verstappen, nemrég pedig Lance Stroll volt az, aki egyenesen az F3-as mezőnyből jutott fel a királykategóriába, a nagy ugrás tehát egyáltalán nem lehetetlen küldetés.

Hirdetés

„Magamra koncentrálok, és nem foglalkozom más versenyzőkkel. Mindenkinek megvan a maga fejlődési metódusa, ami nem összehasonlítható. Én egyszerre egyet lépek előre, próbálok a lehető legjobban felkészülni a jövőre” – mondta Schumacher.

Bár a Forma-3-as bajnokság múlt hétvégén véget ért, az igencsak komoly presztízzsel bírói Makaói Grand Prix-t november 16-19. között rendezik majd, és nem kizárt, hogy ezen az ifjú Schumacher is rajthoz áll – a hivatalos nevezési listát azonban még nem hozták nyilvánosságra.

Mick édesapja, Michael Schumacher 1989-ben és 1990-ben szintén elindult ezen a versenyen, a második alkalommal pedig nyerni is tudott Mika Salo és Eddie Irvine előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!