Friss hírek

Kísérletezgetni fog Miamiban a Mercedes F1-es csapata

Kísérletezéssel telik majd a hétvégi Miami Nagydíj a Mercedes Forma-1-es csapata számára, a német istállónál ugyanis a kiábrándító imolai hétvége után továbbra is kőkeményen dolgoznak a jelenlegi problémák megoldásán.

Az ezüstnyilak számára igazán nehezen indult a 2022-es év, hamar kiderült ugyanis, W13-as kódjelű versenyautója képtelen tartani a lépést a Ferrari és a Red Bull idei modelljével. A Mercedes versenyzői a legutóbbi versenyen, Imolában extrém módon küszködtek a „delfinezés” jelenségével, ami továbbra is a csapat problémáinak gyökerét jelenti.

Bár George Russell a gondok ellenére remek versenyt produkált, és a 4. helyen ért célba, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pont nélkül zárt. A csapat a tervek szerint a hétvégi Miami Nagydíjon több újítást is kipróbál majd, Toto Wolff pedig abban bízik, ezek megfelelő tesztelésével elindulhatnak majd egy határozott irányba az idei autóval.

Hirdetés
 

„Nagyon nehéz hétvégénk volt Imolában. George nagyszerű munkát végzett azzal, hogy a 4. helyen ért célba egy nem túl ígéretes rajtpozícióból, ami viszont Lewist illeti, nem biztosítottuk számára a megfelelő eszközöket vagy pályapozíciót ahhoz, hogy megmutathassa valós tempóját” – mondta a csapatfőnök.

„Amióta visszatértünk Olaszországból, igyekeztünk annyit tanulni a hétvégéből, amennyit csak tudtunk, ezzel párhuzamosan pedig folytattuk a tanulást a szélcsatornában és a szimulációkkal is. Találtunk is néhány irányvonalat az autó javításához, ezért Miamiban kísérletezni fogunk, hogy összevessük ezeket a szimulációkkal, és remélhetőleg megerősítést nyer a fejlesztési irányvonal a következő versenyekre.”

„Mindkét versenyzőnk dolgozott a szimulátorban Miami előtt, a gyár pedig nagyon elfoglalt volt a következő versenyekre tervezett fejlesztések gyártásával. Teher alatt nő a pálma – tartja a mondás. Ez a csapat a sok év alatt megmutatta ellenállóképességét, a nehéz idénykezdet pedig felgyújtotta a tüzet az istálló minden tagjában ahhoz, hogy kijavítsuk a dolgokat.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén először vendégeskedik majd Miamiban, Wolff pedig azt mondja, egy igazán látványos, ám kihívásokkal teli hétvége áll előttük.

„Miami egy izgalmas új kihívás, és egy lépés az ismeretlenbe. A pálya nagyon megterhelőnek tűnik, igazi keveréke a lassú- és gyors kanyaroknak, és látványos bemutatót ígér a sport számára ahhoz, hogy növeljük amerikai rajongóbázisunkat. Szóval egy fantasztikus eseményre van kilátás, és kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!