Friss hírek

Kiss Pál Tamás harmadik lett első GP3-as tesztjén

A harmadik legjobb idővel zárta Kiss Pál Tamás első GP3-as tesztjét Estorilban, ahol a harmincfős mezőny fele már egy év tapasztalattal rendelkezik a sorozatban.


A harmadik legjobb idővel zárta Kiss Pál Tamás első GP3-as tesztjét Estorilban, ahol a harmincfős mezőny fele már egy év tapasztalattal rendelkezik a sorozatban.

Tomiról lehullott az elmúlt héten véget ért Brit Formula Renault-bajnokság minden terhe és felszabadultan tudott autózni, ami az eredményén is megmutatkozott, na meg azon, hogy az Atech GP-csapat valamennyi tagja az ő sisakját csapkodta, hogy well done, well done!

Hirdetés
 

„Nagyon állat az autó” – tört ki Tomiból az első gondolat, a versenyzői overálljából még csak félig kivetkőzve. „Nagyon jól éreztem magam és maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel. Amikor reggel megnéztem a teszten indulók névsorát, azt mondtam, hogy ha az első 15-be beleférek, akkor már elégedett lehetek. A mezőny fele másodéves, a többiek pedig vagy bajnokok, vagy bajnoki dobogósok. Kétszázad másodperccel kaptam ki a leggyorsabb Nico Müllertől, aki harmadik lett az idén a GP3-as bajnokságban, de nem is ez volt a lényeg, hanem hogy nagyon jól éreztem magam, és ha jól érzem magam az autóban, akkor mindig gyors vagyok.”

A háromnapos GP3-as teszt első napja főleg a Tomi számára új autó megismerésével telt. A Formula Renault-ban megszokotthoz képest jóval többet tesztelhetett, összesen kb. 400 km-t tett meg, és három garnitúra gumit használt el, ami elég soknak mondható.

„Nagyon tetszik az autó. Erősebb, mint a Formula Renault volt, hatalmas, sokkal szélesebb kerekei vannak, egyszerűen hihetetlen a tapadása. Ahol a Renault-val már keresztbe mentünk, ott ez még tapad. A kormányt sokkal nehezebb tekerni, nem öt kilóval kell forgatni, hanem 10-15-tel.”

„Viszonylag sokat tudtam menni kb. négyszáz kilométert, ami sokkal több, mint az eddigi tesztjeim. Három garnitúra gumit használtunk el. Délelőtt 15. voltam, aztán visszaestem a 22. helyre. Délutánra állítani kellett az ülésen és a pedálsoron, mert egy kicsit bedurrant a karom. Aztán felraktuk az új gumikat, amikkel voltam első is, a végén pedig harmadik lettem. A csapatban mindenki csapkodta a sisakomat és mondták, hogy well done – jól van. Holnap, holnapután próbálunk még gyorsulni a beállításokkal, de szerintem csak novemberben döntünk róla, hogy jövőre hol folytatom.”

Tomi az angliai szezonzáró futamról egyenesen Portugáliába utazott így egyelőre nem tudta a magyar szurkolóknak megköszönni a támogatást.

„Sajnos nem vagyok internet közelében, nincs velem a notebookom, de hallottam, hogy nagyon sok gratulációt kaptam. Szeretném ezeket nagyon nagy betűvel MEGKÖSZÖNNI! Mindig elolvasom őket, és mindig nagyon sok erőt adnak, és nagyon jól esik, hogy ennyien szurkolnak nekem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kiss Pál Tamás harmadik lett első GP3-as tesztjén
Így reagált Leclerc Binotto távozásának hírére
Hivatalos: Binotto távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
McLaren: A Red Bull remek lehetőséget kínálhat Ricciardónak a visszatérésre!
Tükrök helyett kamerák? Az F1 még nem mondott le az ötletről!
Binottót több F1-es istálló is megkörnyékezte

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!