Kiss Pál Tamás harmadik lett első GP3-as tesztjén - F1VILÁG.HU

Kiss Pál Tamás harmadik lett első GP3-as tesztjén

HIRDETÉS

A harmadik legjobb idővel zárta Kiss Pál Tamás első GP3-as tesztjét Estorilban, ahol a harmincfős mezőny fele már egy év tapasztalattal rendelkezik a sorozatban.


A harmadik legjobb idővel zárta Kiss Pál Tamás első GP3-as tesztjét Estorilban, ahol a harmincfős mezőny fele már egy év tapasztalattal rendelkezik a sorozatban.

Tomiról lehullott az elmúlt héten véget ért Brit Formula Renault-bajnokság minden terhe és felszabadultan tudott autózni, ami az eredményén is megmutatkozott, na meg azon, hogy az Atech GP-csapat valamennyi tagja az ő sisakját csapkodta, hogy well done, well done!

„Nagyon állat az autó” – tört ki Tomiból az első gondolat, a versenyzői overálljából még csak félig kivetkőzve. „Nagyon jól éreztem magam és maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel. Amikor reggel megnéztem a teszten indulók névsorát, azt mondtam, hogy ha az első 15-be beleférek, akkor már elégedett lehetek. A mezőny fele másodéves, a többiek pedig vagy bajnokok, vagy bajnoki dobogósok. Kétszázad másodperccel kaptam ki a leggyorsabb Nico Müllertől, aki harmadik lett az idén a GP3-as bajnokságban, de nem is ez volt a lényeg, hanem hogy nagyon jól éreztem magam, és ha jól érzem magam az autóban, akkor mindig gyors vagyok.”

A háromnapos GP3-as teszt első napja főleg a Tomi számára új autó megismerésével telt. A Formula Renault-ban megszokotthoz képest jóval többet tesztelhetett, összesen kb. 400 km-t tett meg, és három garnitúra gumit használt el, ami elég soknak mondható.

„Nagyon tetszik az autó. Erősebb, mint a Formula Renault volt, hatalmas, sokkal szélesebb kerekei vannak, egyszerűen hihetetlen a tapadása. Ahol a Renault-val már keresztbe mentünk, ott ez még tapad. A kormányt sokkal nehezebb tekerni, nem öt kilóval kell forgatni, hanem 10-15-tel.”

„Viszonylag sokat tudtam menni kb. négyszáz kilométert, ami sokkal több, mint az eddigi tesztjeim. Három garnitúra gumit használtunk el. Délelőtt 15. voltam, aztán visszaestem a 22. helyre. Délutánra állítani kellett az ülésen és a pedálsoron, mert egy kicsit bedurrant a karom. Aztán felraktuk az új gumikat, amikkel voltam első is, a végén pedig harmadik lettem. A csapatban mindenki csapkodta a sisakomat és mondták, hogy well done – jól van. Holnap, holnapután próbálunk még gyorsulni a beállításokkal, de szerintem csak novemberben döntünk róla, hogy jövőre hol folytatom.”

Tomi az angliai szezonzáró futamról egyenesen Portugáliába utazott így egyelőre nem tudta a magyar szurkolóknak megköszönni a támogatást.

„Sajnos nem vagyok internet közelében, nincs velem a notebookom, de hallottam, hogy nagyon sok gratulációt kaptam. Szeretném ezeket nagyon nagy betűvel MEGKÖSZÖNNI! Mindig elolvasom őket, és mindig nagyon sok erőt adnak, és nagyon jól esik, hogy ennyien szurkolnak nekem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!