Kiszivárgott, mikor és hol kezdődhet a 2022-es F1-es szezon - F1VILÁG.HU

Kiszivárgott, mikor és hol kezdődhet a 2022-es F1-es szezon

HIRDETÉS
Német sajtójelentések szerint 2022-ben is Bahrienben rajtolhat majd el a Forma-1-es világbajnoki sorozat. A koronavírus-járvány miatt persze továbbra is rugalmasságra van szükség a versenynaptár összeállításakor, ám az elmúlt időszakban már intenzív egyeztetések folytak a színfalak mögött.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 28: Yuki Tsunoda, AlphaTauri AT02, leads Fernando Alonso, Alpine A521 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 28, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

2022-ben új éra köszönt a Forma-1-re, hiszen bemutatkoznak az új generációs versenyautók, melyekkel kapcsolatban a Brit Nagydíjon már kaphattuk némi ízelítőt, hiszen az F1 vezetősége leleplezte azt a demóautót, amit a 2022-es technikai szabályok szerint álmodtak meg.

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint folyamatosak az egyeztetések a 2022-es programmal kapcsolatban, jelen állás szerint pedig úgy tűnik, hogy az F1 mezőnye télen visszatér majd Barcelonába, ahol február 23-25. között az első kollektív tesztet tartják majd. Jövőre viszont már újra 6 nap áll a csapatok rendelkezésére, hiszen közvetlenül a szezonnyitó előtt, március 11-13. között egy második tesztet is megtartanak majd – ezt azonban már Bahrienben.

A legfrissebb hírek szerint a 2022-es idény is a sivatagi pályán, a Bahreini Nagydíjjal rajtol majd el március 20-án, a második versenyt pedig egy hétre rá, március 27-én tartják majd Szaúd-Arábiában. Az új, dzsiddai versenypálya egyébként néhány hónappal korábban, idén decemberben debütál majd az F1-es programban.

Az Osztrák Nagydíjnak otthont adó Spielberg pedig szintén kapott már egy előzetes dátumot, ennek megfelelően pedig a jegyértékesítés is megkezdődött már: a Red Bull Ringen a tervek szerint július 10-én tartanak versenyt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!