Friss hírek

Kitört foga miatt várhat kisebb műtét Alonsóra

Továbbra sem érkezett hivatalos információ Fernando Alonso állapotáról azok után, hogy a spanyol versenyző csütörtökön balesetet szenvedett kerékpározás közben.

Olasz sajtójelentések szerint Alonso a svájci Lugano közelében tréningezett kerékpárjával, amikor összeütközött egy autóval. A baleset tényét csapata, az Alpine is megerősítette, az istálló pedig közölte, a kétszeres világbajnok eszméleténél van, jól érzi magát, péntek reggel pedig további vizsgálatok várnak rá.

Mostanáig nem érkezett hivatalos tájékoztatás a spanyol pilóta állapotáról, ám olasz médiajelentések szerint Alonso arca és állkapcsa sérült meg. A La Gazzetta dello Sport már csütörtök este arról számolt be, nem kizárt, hogy eltört Alonso állkapcsa.

NINCS VESZÉLYBEN AZ F1-ES SZEREPLÉS

A Marca című spanyol lap cikkében ugyanakkor azt írja, Alonso sérülései nem komolyak, és szinte bizonyos, hogy a történtek miatt nem kerül veszélybe szereplése a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon, illetve az azt megelőző kollektív teszten.

Az AS című spanyol sportlap egy orvosszakértőt is megszólaltatott, szerinte sincs komoly baj, a péntek délelőtti vizsgálatok során vélhetően MRI és CT segítségével szeretnék megerősíteni első diagnózisukat.

A sportlap legfrissebb cikkében azt írja, forrásai szerint nem tört el Alonso állkapcsa, ám kisebb korrekciós műtétre szükség lehet, a spanyolnak ugyanis kitört egy foga – más források szerint kettő. Az operációt válhatóan a berni kórházban végzik majd, ahová Luganóból szállították át.

Alonso állapotáról az Alpine F1-es csapatának újabb közleménye adhat pontosabb és hitelesebb tájékoztatást. Amint ez megérkezik, természetesen beszámolunk róla oldalunkon.

Alonso kétéves kihagyás után idén az Alpine színeiben tér vissza a Forma-1-be, ahol korábban – még 2005-ben és 2006-ban – két világbajnoki címet szerzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!